Heb je onlangs een huis gekocht of gehuurd en kom je onverwachte gebreken tegen? Dat kan behoorlijk stressvol zijn. Denk aan rotte vloeren, schimmel of een lekkend dak die pas aan het licht komen zodra je er woont. Onze specialisten snappen hoe groot de impact hiervan kan zijn. Daarom bieden wij gratis juridisch advies en brengen we je, als dat nodig is, direct in contact met een ervaren advocaat of jurist. Bovendien werken onze advocaten tegen een zeer scherp tarief – veel lager dan gebruikelijk – zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.
Direct persoonlijk advies? Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten). Wij luisteren naar je verhaal, geven passend advies en ondernemen direct actie als dat nodig is.
Aansprakelijk stellen van de verkoper
In sommige gevallen kun je de verkoper aansprakelijk houden voor verborgen gebreken. Dit hangt met name af van twee punten:
- Is de woning ‘normaal’ te gebruiken?
- Wist de verkoper van het gebrek, maar heeft hij dit niet aan jou gemeld?
Twijfelt de verkoper aan zijn verantwoordelijkheid? Wij helpen je graag uitzoeken welke rechten en plichten je hebt en leggen uit welke stappen je kunt zetten.
Mededelingsplicht en onderzoeksplicht
Beide partijen hebben verplichtingen. De verkoper moet eerlijk alle bekende gebreken melden (mededelingsplicht). En de koper moet de woning zelf goed inspecteren (onderzoeksplicht).
Heb je het gevoel dat er iets in de woning niet in orde is? Onderneem dan vóór het tekenen van het koopcontract actie. Wij adviseren om een bouwkundig onderzoek te laten uitvoeren. Als een verkoper of aannemer belangrijke informatie achterhoudt, kan dat gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid.
Ouderdomsclausule voor oudere woningen
Bij oudere woningen staat er vaak een ouderdomsclausule in het koopcontract. Hiermee geeft de verkoper aan dat de kwaliteit van een ouder woning niet te vergelijken is met een nieuwe woning. Dit betekent niet dat je de verkoper in geen gevallen aansprakelijk kan stellen als er iets mis is met de woning. Onze specialisten beoordelen of die clausule in jouw situatie wel of niet opgaat.
Problemen met de aannemer
Gaat er tijdens de verbouwing van alles mis? Dan kan de aannemer aansprakelijk gesteld worden voor de schade. Daarom geven wij een aantal tips:
Houd tijdens de verbouwingswerkzaamheden goed in de gaten of alles goed gaat. Merk je iets op, meld het direct. Dan is de kans groter dat het meteen wordt hersteld. In sommige gevallen ontdek je gebreken pas later. Onder bepaalde voorwaarden kun je de aannemer nog steeds aansprakelijk stellen. Wij staan je bij als je de aannemer wilt aanspreken en de problemen opgelost wilt hebben.
Geschil met de verhuurder
Een verhuurder moet de woning in goede staat aanbieden en jouw woongenot respecteren. Doet hij dat niet, dan kun je juridische stappen ondernemen. Wij zien dat conflicten met de verhuurder vaak gaan over de staat van de woning of forse huurprijsverhogingen. Wij luisteren naar je verhaal, geven gratis juridisch advies en brengen je desgewenst in contact met een ervaren advocaat die jou helpt.
Wij helpen bij problemen met verborgen gebreken
Of je nu last hebt van verborgen gebreken, een conflict met de aannemer of een discussie met je verhuurder, wij bieden je vrijblijvend en kosteloos juridisch advies. Vervolgens koppelen we je aan een advocaat die precies bij jouw zaak past. Onze advocaten werken bovendien tegen een gunstig tarief, dat aanzienlijk lager ligt dan bij veel andere kantoren. Zij doen dit voor speciaal voor onze klanten zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.
Meer weten?
Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Samen zorgen we ervoor dat jouw woon- of verbouwprobleem snel en goed wordt aangepakt, zodat je weer zorgeloos kunt wonen.