Als werkgever mag je iemand niet zomaar ontslaan. Hier moet altijd een goede reden voor zijn. Daarnaast moet de werkgever ook kunnen bewijzen dat het ontslag echt nodig is. Wil de werkgever jou om bedrijfseconomische redenen ontslaan, dan moet hij wel met cijfers kunnen laten zien dat het inderdaad slecht gaat met het bedrijf. Wil de werkgever jou  op staande voet ontslaan wegens diefstal, dan is het belangrijk dat de werkgever hier bijvoorbeeld camerabeelden van heeft.

Wil je weten of jouw werkgever jou met een geldige reden ontslaat? Neem contact op met onze juridische helpdesk via het telefoonnummer 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in. Wij geven je gratis advies waar je weer mee verder kan. Is er verdere juridische hulp nodig, dan brengen wij je graag in contact met een goede arbeidsrecht advocaat bij jou in de buurt. Al onze arbeidsrecht advocaten hebben veel ervaring en werken tegen het laagste uurtarief van € 121,50, exclusief btw.

Mogelijke reden voor ontslag

Een werkgever kan verschillende redenen voor het ontslag hebben. De meest voorkomende redenen zijn:

  • Ontslag wegens disfunctioneren
  • Ontslag om bedrijfseconomische redenen
  • Op staande voet ontslag
  • Ontslag om persoonlijke redenen
  • Ontslag vanwege een verstoorde arbeidsrelatie
  • Reorganisatie ontslag
  • Strafontslag bij ambtenaren
  • Ontslag vanwege arbeidsongeschiktheid
  • Ontslag door faillissement

Niet eens met ontslag

Ben je het niet eens met de reden van het ontslag? Teken vooral niet en laat de werkgever je ook niet onder druk zetten om toch te tekenen. Je bent nooit verplicht iets te tekenen en je hebt altijd het recht om eerst uit te zoeken hoe het ervoor staat. Laat jouw werkgever schriftelijk weten dat je niet zomaar akkoord gaat met het ontslag en dat je bereid bent om te werken. Het is vervolgens aan de werkgever om verdere stappen te ondernemen of om met een voorstel te komen.

Heb jij te maken met ontslag? Onze juridische adviseurs helpen jou graag verder. Zij kunnen jouw vragen beantwoorden, je indien nodig doorverbinden met een arbeidsrecht advocaat die werkt tegen het laagste uurtarief of je vaststellingsovereenkomst controleren. Bel ons op werkdagen op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) voor gratis advies.