Het maken van afspraken over de alimentatie is niet makkelijk. De één vindt het bedrag meestal te hoog, de ander te laag. Door een onafhankelijke alimentatieberekening te laten maken, weten jullie allebei zeker dat jullie een eerlijk bedrag afspreken. Hierdoor is er over het bedrag ook geen discussie meer mogelijk en kun je een hoop gedoe vermijden.

Bij wie kan ik terecht voor een alimentatieberekening?

Hebben jullie een advocaat of mediator ingeschakeld voor de scheiding, dan zal deze ook de alimentatieberekening voor jullie maken. Willen jullie liever onderling een afspraak maken en zo de kosten van een advocaat of mediator uitsparen, dan kunnen wij daarbij helpen. Onze alimentatiespecialist maakt aan de hand van jullie gegevens een officiële alimentatieberekening volgens de geldende normen. Deze berekening gaat op dezelfde manier als bij de advocaat, maar dan een stuk goedkoper. Voor 130 euro inclusief btw berekenen wij zowel de partner- als kinderalimentatie. Dit document kun je vervolgens toevoegen aan het ouderschapsplan.

Herberekening van de alimentatie

Natuurlijk kan er in de loop der tijd iets veranderen in jullie situatie. Misschien heb je een ander inkomen gekregen of is de omgangsregeling ondertussen veranderd. Het is belangrijk om hier de alimentatie ook op aan te passen. Om dit te doen zal de alimentatie opnieuw berekend moeten worden. Dit heet een herberekening. Bij het maken van een herberekening wordt gekeken naar de situatie toen jullie uit elkaar gingen, maar ook naar de huidige situatie. Zo worden ook eventuele nieuwe partners hierin meegenomen. Het maken van zo’n herberekening is iets meer werk en kost 145 euro inclusief de btw.

Als de ex niet wil meewerken

Wij kunnen alleen een berekening of herberekening maken als jullie hier allebei aan mee willen werken. Wil de ex dit niet en wil hij/zij geen gegevens aanleveren, dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het maken van een berekening. In dat geval ben je echt aangewezen op een advocaat. Hier kunnen wij je natuurlijk wel mee in contact brengen. Hebben jullie een berekening laten maken, maar is de ex het hier niet mee eens? Ook dan kan een advocaat je helpen. Neem hiervoor gerust even contact met ons op.

Gebruik Split online-app bij onze berekening

Om een goede berekening te kunnen maken, is het heel belangrijk dat wij de juiste gegevens van jullie krijgen. Om dit goed te laten verlopen werken wij met de app van Split Online. Via deze app kunnen jullie allebei op een snelle en veilige manier jullie financiële gegevens bij ons aanleveren. Dit scheelt jou een hoop gezoek in papieren en wij weten zeker dat we de juiste cijfers hebben. De Split Online-app kun je gratis downloaden in de App-store. Vervolgens sturen wij jou een linkje, waarmee je de app kunt activeren. Je logt in met je Digi-d. Hierna verzamelt de app alle informatie die nodig is voor het maken van de berekening. Daarnaast sturen we je nog een apart formulier met wat extra vragen voor gegevens die we nodig hebben om de berekening goed te kunnen maken.

Vraag een (her)berekening aan van de alimentatie!

  • Een officiële berekening op maat.
  • Tegen een scherp tarief!

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.