Op zoek naar een ervaren huurrecht advocaat bij jou in de buurt? Wij werken samen met een groot aantal huurrecht advocaten en hebben altijd een specialist bij jou in de buurt. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je de hoofdprijs betaalt. Zij pakken jouw zaak namelijk op tegen het laagste advocatenuurtarief van Nederland. Wij brengen je graag vrijblijvend in contact met een specialist bij jou in de buurt. Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in.

Waar kan een huurrecht advocaat je mee helpen?

  1. Nakijken en nakomen huurcontract
  2. Opzeggen van huurcontract
  3. Bezwaar tegen huurverhoging
  4. Achterstallig onderhoud
  5. Schadeloosstelling bij renovatie of gedwongen vertrek

1. Nakijken en nakomen huurcontract

Wil jij een woning of bedrijfspand verhuren, dan is het belangrijk dat het huurcontract goed in elkaar zit. Ook als huurder is het verstandig om het huurcontract eerst even te laten checken voor je je handtekening zet. Een huurrecht advocaat kan het huurcontract opstellen of het bestaande huurcontract nakijken. Zo weet je zeker dat je zonder risico’s akkoord kunt gaan en voorkom je problemen in de toekomst.

Het nakomen van het huurcontract levert nogal eens problemen op. Misschien heeft de huurder een grote betalingsachterstand of houdt hij/zij zich niet aan andere afspraken die jullie hebben gemaakt. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat de verhuurder de afspraken aan zijn laars lapt of zijn verplichtingen niet nakomt. In dat geval is het wellicht mogelijk om een (tijdelijke) huurverlaging te krijgen. Een advocaat kan kijken welke oplossingen er mogelijk zijn en kan je hierbij helpen.

2. Opzeggen van huurcontract

Wil je als huurder of verhuurder het huurcontract opzeggen, dan moet je je aan de nodige regels houden. Zo moet de huur per aangetekende brief worden opgezegd en is het belangrijk om hierbij rekening te houden met de opzegtermijn. Als huurder heb je huurbescherming. Een verhuurder mag dan ook niet zomaar opzeggen. Dit mag alleen in bepaalde gevallen. Zo mag de verhuurder de huur opzeggen als de huurder overlast veroorzaakt of een huurachterstand heeft. Dit moet de verhuurder wel bewijzen. Kan de verhuurder dit niet, dan kan de huurder in bezwaar tegen de opzegging. Dit soort dingen kunnen nogal eens een conflict teweeg brengen. In dat geval kan een advocaat een oplossing bieden of je helpen om alles op een goede manier te regelen.

3. Bezwaar tegen huurverhoging

De verhuurder kan ervoor kiezen de huur te verhogen, maar moet zich hierbij wel aan de nodige regels houden. Heb jij het idee dat dit niet het geval is, dan kun je bezwaar maken tegen de huurverhoging. Heb je een sociale huurwoning, dan kun je eerst bezwaar maken bij de verhuurder. Komen jullie er samen niet uit, dan kun je terecht bij de Huurcommissie. Heb je een huurwoning in de vrije sector en kom je er met de verhuurder niet uit, dan kan de rechter de knoop doorhakken. Een advocaat kan je hierbij helpen.

4. Achterstallig onderhoud

De verhuurder moet ervoor zorgen dat de huurwoning in goede staat is en blijft. Hij is dus verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning en moet gebreken zoals lekkage of houtrot ook verhelpen. Het kleine dagelijkse onderhoud is de taak van de huurder. Blijft de verhuurder in gebreke, heb je bijvoorbeeld al lange tijd last van een lekkage die maar niet wordt verholpen, dan kun je hier actie op ondernemen. Woon je in een sociale huurwoning, dan kun je de Huurcommissie vragen om een (tijdelijke) huurverlaging. Ook kun je een advocaat in de arm nemen om ervoor te zorgen dat het probleem wordt opgelost. Andersom kan een verhuurder ook tegen achterstallig onderhoud aanlopen. Heb je de woning verhuurd en maakt de huurder er een puinhoop van, dan is het wellicht mogelijk om het huurcontract op te zeggen of de huurder de nodige kosten in rekening te brengen. Ook hierbij kan een advocaat je bijstaan.

5. Schadeloosstelling bij renovatie of gedwongen vertrek

Wordt jouw huurwoning gerenoveerd of gesloopt en moet je verhuizen of krijg je te maken met overlast, dan is het in veel gevallen mogelijk om een verhuiskostenvergoeding of een vergoeding voor de overlast te krijgen. Bespreek in eerste instantie met de verhuurder welke mogelijkheden er zijn. Kom je er samen niet uit, dan kun je hier een advocaat voor inschakelen. De advocaat zal voor je gaan onderhandelen. Lukt dit allemaal niet, dan kan de kantonrechter bepalen welke vergoeding er gegeven moet worden.

Huurrecht probleem?

Heb jij een probleem op het gebied van huurrecht, dan kijken wij graag voor je wat de mogelijkheden zijn. Leg jouw situatie voor aan onze juridische medewerkers. Zij luisteren naar je verhaal en bekijken samen met jou welke vervolgstappen er mogelijk zijn.

Advocaat via Laagste Advocatentarief.nl

Wij brengen je graag in contact met een ervaren huurrecht advocaat. Wij werken samen met advocaten door heel Nederland dus er zit altijd iemand bij jou in de buurt. De advocaat pakt jouw zaak snel en professioneel op tegen het laagste uurtarief. Bel onze juridische medewerkers op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten). Onze medewerkers bespreken jouw zaak met je en brengen je indien nodig in contact met een ervaren advocaat.