Wij behandelen meer dan 1500 VSO’s per jaar.In 95% van de gevallen onderhandelen wij betere voorwaarden uit. Dit doen wij echt kosteloos! Vul ons contactformulier in voor een gratis controle: Stap 1: Vul vrijblijvend onderstaand formulier in. Jouw gegevens...
Lees meerEen vaststellingsovereenkomst is een overeenkomt tussen jou en jouw werkgever waarin alle afspraken staan over het ontslag. Je krijgt een vaststellingsovereenkomst als de werkgever jouw arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wil beëindigen. De werkgever doet jou een voorstel en vervolgens is er in de meeste gevallen ruimte om over de ontslagvoorwaarden te onderhandelen.
Teken nooit direct jouw VSO. Schakel gratis onze hulp in! Wij controleren of juridisch alles klopt in jouw vaststellingsovereenkomst en onderhandelen betere voorwaarden uit. We doen niets zonder jouw toestemming. Zorg dat je krijgt waar je recht op hebt en bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten).
Wat staat er in een vaststellingsovereenkomst?
De gemaakte afspraken over het ontslag worden vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. Dit zijn bijvoorbeeld afspraken over de hoogte van de transitievergoeding en de opzegtermijn. Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel beëindigingsovereenkomst, afvloeiingsregeling of ontslagregeling genoemd.
Wat is ontslag met wederzijds goedvinden?
Hoewel ontslag met wederzijds goedvinden klinkt alsof iedereen eens is met het ontslag, is dat in de praktijk vaak niet het geval. Wil de werkgever, even bot gezegd, van jou af? Dan is ontslag met wederzijds goedvinden eigenlijk de makkelijkste manier om het ontslag te regelen. De kans is groot dat je een vaststellingsovereenkomst krijgt.
Ondanks dat veel werknemers het niet eens zijn met het ontslag, gaan ze wel akkoord met het ontslag. Eerlijk is eerlijk, als je eenmaal een vaststellingsovereenkomst aangeboden hebt gekregen, wil jij liever helemaal niet meer terug naar jouw werkgever. Dan is het belangrijk dat je er zelf zo goed mogelijk uitkomt. Dit doe je door niet meteen te tekenen, maar te onderhandelen over de ontslagvoorwaarden! Onze juristen doen dit dagelijks. In 95% van de gevallen lukt het hun om betere voorwaarden te onderhandelen. Zij doen dit geheel kosteloos voor jou!

Betaal niet meer voor een
advocaat dan nodig is.
Vragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je.
Onze advocaten hanteren een scherp ondernemers tarief.
Belangrijke punten in de vaststellingsovereenkomst
Het tekenen van een vaststellingsovereenkomst is niet zonder risico. Zo zijn er een aantal belangrijke punten die afgesproken moeten worden. Indien deze punten juridisch niet juist geformuleerd zijn kan dit jouw problemen met je WW-uitkering opleveren. Daarom adviseren wij altijd gebruik te maken van de gratis controle van onze juristen. Alleen dan weet je zeker dat je met een gerust hart kan tekenen!
Een ontslagregeling is pas definitief als je deze hebt ondertekend. Laat je overeenkomst dus altijd gratis checken door een van onze juristen! Zo voorkom je ongunstige voorwaarden en ben je zeker van je rechten. In de meeste gevallen is er ook ruimte om betere voorwaarden af te spreken, zoals een hogere vergoeding, een gunstigere einddatum of een vergoeding voor outplacement/omscholing. Onze juristen pakken al deze zaken gratis voor jou op!
We behandelen kort de belangrijkste punten in de vaststellingsovereenkomst:
- Transitievergoeding
- Opzegtermijn en einddatum
- WW-uitkering
- Concurrentie- en relatiebeding
- Vakantiedagen, vakantiegeld en andere opgebouwde zaken
- Studiekosten
1. De transitievergoeding
De hoogte van de transitievergoeding is afhankelijk van je salaris en het aantal dienstjaren. In veel gevallen kun je meer krijgen dan je werkgever aanvankelijk aanbiedt. Onze juristen weten precies wat een reëel bedrag is om te vragen en het lukt hen in de meeste gevallen om dit te regelen met jouw werkgever.
2. De opzegtermijn en einddatum
Het is belangrijk dat de afgesproken einddatum van je dienstverband klopt. Een te korte of te lange opzegtermijn kan gevolgen hebben voor je WW-rechten.
De werkgever moet zich altijd houden aan de afgesproken opzegtermijn. Dit om jou de kans te geven om op zoek te gaan naar ander werk. Hoe lang deze opzegtermijn is, staat meestal in de arbeidsovereenkomst of in de CAO. Is dat niet het geval, dan geldt de opzegtermijn die in de wet staat. De opzegtermijn hangt samen met hoe lang jij in dienst bent. Hoe langer je in dienst bent, hoe langer de opzegtermijn:
- Korter dan 5 jaar in dienst: 1 maand
- Tussen de 5 en 10 jaar in dienst: 2 maanden
- Tussen de 10 en 15 jaar in dienst: 3 maanden
- 15 jaar of langer in dienst: 4 maanden
Ga je zelf akkoord met een kortere opzegtermijn, dan kun je problemen krijgen met jouw WW uitkering. Het UWV rekent namelijk wel met de wettelijke opzegtermijn. Spreek je bijvoorbeeld af dat je per direct uit dienst gaat, terwijl de opzegtermijn 2 maanden is, dan kan dat betekenen dat je 2 maanden zonder inkomen komt te zitten.
3. WW-uitkering
Met de juiste formulering in je VSO kun je recht houden op een WW-uitkering. Een onzorgvuldige ontslagregeling kan echter leiden tot een (tijdelijke) uitsluiting van de WW.
4. Concurrentie- en relatiebeding
Een scherp concurrentiebeding kan je kansen op een nieuwe baan flink beperken. Onze juristen gaan ook hierover in onderhandeling met jouw werkgever.
5. Vakantiedagen, vakantiegeld en andere opgebouwde zaken
Waarschijnlijk heb je vakantiedagen, vakantiegeld en andere reserveringen opgebouwd. In de vaststellingsovereenkomst maak je afspraken over de uitbetaling van deze reserveringen. Onze jurist kan soms ook onderhandelen dat de opgebouwde vakantiedagen niet hoeven worden opgenomen in de tijd dat je vrijgesteld bent van arbeid. Bij die afspraak worden die uren dus gewoon uitbetaald. Let er ook op dat je in sommige gevallen deels recht hebt op een bonus of winstuitkering. Ook dit moet in de vaststellingsovereenkomst worden opgenomen.
6. Studiekosten
Heb je een studie of cursus gevolgd die de werkgever heeft betaald? Zorg dan dat in de vaststellingsovereenkomst staat opgenomen dat deze kosten niet terugbetaald hoeven worden. Spreek je hierover niets af, dan kun je voor een verrassing komen te staan. De werkgever kan dan deze kosten in bepaalde gevallen nog bij jou terughalen.
Vaststellingsovereenkomst ontvangen? Maak gebruik van onze gratis dienstverlening!
Krijg jij een vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever? Teken dan nooit meteen!
Ten eerste moet je altijd laten controleren of zaken juridisch goed in de VSO staan. Ten tweede gaan werkgevers er in hun eerste voorstel vanuit dat er een tegenbod komt. Zij zetten daardoor laag in!
Wij helpen jou gratis! Wat kan je van ons verwachten?
- Wij zijn ervaren juristen en behandelen gemiddeld 1500 VSO’s per jaar.
- Wij controleren of jouw VSO juridisch goed in elkaar zit.
- Wij kijken of je met deze VSO recht hebt op een WW-uitkering.
- Indien je dit wil onderhandelen wij betere voorwaarden uit. In 95% van de gevallen zorgen wij ervoor dat de werknemer betere voorwaarden in de VSO krijgt. Hierbij kan je denken aan een hogere transitievergoeding en bijvoorbeeld behoud van een werklaptop.
- Alles gebeurt in overleg met jou! Wij doen niets zonder jouw toestemming. Een fijn idee!
- Zowel de controle als de onderhandeling is echt gratis!
- Lees onze veelgestelde vragen als je meer wil weten of bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten).
Vele werknemers maakten al gebruik van onze dienstverlening. Zorg dat jij ook gebruik maakt van deze mogelijkheid. Je kan ons bereiken op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in voor de gratis vso-check. Wij bellen je op werkdagen binnen een uur terug.
Meer informatie


Heb jij direct hulp nodig bij jouw ontslagzaak? Bel onze juridische adviseurs op en ontvang direct gratis juridisch advies. Onze juridische adviseurs nemen jouw ontslagzaak met je door en adviseren je over de juiste vervolgstappen. Zo weet je waar je aan toe bent in...
Lees meer
Ontslag aanvechten? Wij helpen jou! Wat kunnen wij voor jou betekenen? Laagste Advocatentarief biedt jou: Direct gratis juridisch advies Persoonlijke en doelgerichte aanpak Laagste advocaten uurtarief Ben jij het niet eens met jouw ontslag? Vecht je ontslag dan aan...
Lees meer
Als werkgever mag je iemand niet zomaar ontslaan. De werknemer is in Nederland goed beschermd door de wet. Voor ontslag moet altijd een goede reden zijn. Daarnaast moet de werkgever ook kunnen bewijzen dat het ontslag echt nodig is. Wil de werkgever jou om...
Lees meer
Wordt jouw (tijdelijke) contract niet verlengd of krijg je ontslag, dan heb je in principe recht op een transitievergoeding. De transitievergoeding is een bedrag dat jij meekrijgt van jouw werkgever als compensatie voor het ontslag. De meeste mensen kennen dit ook wel...
Lees meer
Heb jij te maken met ontslag, een arbeidsconflict of heb je een vraag over jouw arbeidscontract? Deze zaken vallen allemaal onder het arbeidsrecht. Officieel worden in het arbeidsrecht de verhoudingen tussen werkgever en werknemer geregeld. Zowel als ondernemer en als...
Lees meer

Heb je geen loon ontvangen? Onderneem dan direct actie. Wij helpen je stap voor stap verder. Je hebt als werknemer recht op loon! Maak hier zo snel mogelijk werk van. Bel ons op of vul ons contactformulier in. Stappenplan vorderen van jouw loon? Zoek juridische...
Lees meer