Omgangsregeling

Omgangsregeling

Wanneer je als ouders uit elkaar gaat leg je afspraken vast in een omgangsregeling. Als ouder heb je recht op omgang met je kinderen. Door het maken van goede afspraken over de omgang weten zowel de ouders als de kinderen waar ze aan toe zijn. Alle afspraken over de omgangsregeling, maar ook bijvoorbeeld de alimentatie komen in een ouderschapsplan te staan. Een goede omgangsregeling is erg belangrijk en bepalend voor de omgang na de scheiding. Kom je er samen niet uit? Schakel dan op tijd een mediator of advocaat in!

TIP: Onze juridische adviseurs zijn bereikbaar op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten).

Inhoud omgangsregeling

De inhoud van de omgangsregeling is van veel factoren afhankelijk. Jullie bepalen samen de inhoud van de omgangsregeling. Factoren waar je rekening mee moet houden zijn bijvoorbeeld het combineren van zorg voor de kinderen met werk, de leeftijd van de kinderen en de afstand tussen de ouders en de nieuwe gezinssituatie.

Samen de omgangsregeling opstellen

Als jullie nog met elkaar kunnen overleggen, dan is het wellicht mogelijk om samen tot een goede omgangsregeling te komen. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat de kinderen om de week een weekend bij de vader zijn en de rest van de tijd bij de moeder. Vroeger was dit de meest voorkomende regeling. Ondertussen is hierin het nodige veranderd en gaan vaders toch ook steeds vaker de zorgende rol op zich nemen. Co-ouderschap is hierdoor een omgangsregeling die steeds vaker voorkomt. Bij co-ouderschap wordt de zorg voor de kinderen fifty fifty verdeeld. Onze juridische adviseurs helpen je graag verder wanneer je vragen hebt.

Problemen omgangsregeling

Komen jullie er samen niet uit, dan is het wellicht verstandig om een mediator of advocaat in te schakelen. Het is namelijk belangrijk dat de omgangsregeling goed op papier komt. Ook wanneer je de omgangsregeling wil wijzigen heb je een advocaat nodig. Wij hebben een landelijk net werk aan mediators en advocaten die allen gespecialiseerd zijn in het familierecht. Zij helpen jullie verder voor het laagste uurtarief van € 121,50, exclusief BTW. Een mediator of advocaat zorgt ervoor dat er goede afspraken worden gemaakt en alles op de juiste manier wordt vastgezet.

Contact advocaat omgangsregeling

Is goed overleg niet meer mogelijk, schakel dan een van onze advocaten of mediators in. Het is belangrijk dat je jouw kinderen te zien krijgt na een scheiding en dat er een goede en vooral eerlijke regeling komt. Wij werken samen met een landelijk netwerk aan zelfstandige advocaten en mediators. Onze advocaten werken allemaal voor een uurtarief van € 121,50, exclusief BTW. Zij kunnen je ook verder helpen wanneer de omgangsregeling niet wordt nageleefd.

Advocaat voor het laagste tarief!

Advies aanvragen is gratis en vrijblijvend. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op je aanvraag en worden niet voor marketing doeleinden ingezet.