Ontslag

  • Krijg jij te maken met ontslag? Ga nooit zomaar akkoord!
  • Win juridisch advies in en kijk wat je rechten zijn.
  • Wij helpen je hier graag bij. Neem gerust even contact met ons op!
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Lees voor

Krijg je te maken met ontslag, dan komt er heel wat op je af. Misschien ben je geschrokken, boos of verdrietig! Let er wel op dat het belangrijk is dat je niet uit emotie gaat reageren. Dat doet vaak meer kwaad dan goed. Probeer eerst voor jezelf op een rijtje te zetten wat precies je rechten zijn. Onze juridische adviseurs helpen je daar graag bij. Leg jouw situatie gerust even aan hen voor. Zij adviseren je wat de juiste vervolgstappen zijn. Als het nodig is kunnen zij je in contact brengen met een arbeidsrecht advocaat die jouw zaak behandelt voor € 159,-, exclusief btw.

Ontslag aanvechten

Ga sowieso nooit zomaar akkoord met het ontslag. Doe je dit wel, dan kan dit ervoor zorgen dat je je recht op een WW-uitkering kwijt raakt. Het is dus belangrijk om het ontslag altijd aan te vechten! Een arbeidsrecht advocaat kan je hierbij helpen. De advocaat onderzoekt of het ontslag terecht is en of je recht hebt op een transitievergoeding. Daarnaast zal de advocaat zijn best doen om te onderhandelen met de werkgever over een zo hoog mogelijke vergoeding. Een arbeidsrecht advocaat kent al jouw rechten en plichten als werknemer, maar kent ook die van de werkgever. De advocaat zorgt ervoor dat jouw ontslag juridisch goed wordt geregeld en je jouw recht op WW behoudt.

Tip:
Wist je dat een advocaat bij ontslagzaken altijd zal proberen om zijn kosten bij de werkgever neer te leggen. De advocaat probeert dan de advocaatkosten uit te onderhandelen. Op deze manier kom je niet zelf met kosten te zitten!

Waarom een advocaat bij ontslag?

Reageer je niet op de juiste manier of wordt jouw ontslag niet goed geregeld, dan kan dit best grote gevolgen hebben. Het kan er namelijk in het ergste geval voor zorgen dat jij jouw recht op een WW-uitkering verliest. Dit is van grote invloed op je inkomen en moet je altijd zien te voorkomen. Daarnaast heb je bij ontslag eigenlijk bijna altijd recht op een transitievergoeding. Dit is een soort ontslagvergoeding die je mee zou moeten krijgen. Zorg dat je als werknemer krijgt waar je recht op hebt en vecht jouw ontslag aan!

Een arbeidsrecht advocaat zorgt dat alle zaken juridisch goed geregeld worden en worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Ook bij dreigend ontslag is het verstandig om juridisch advies in te winnen. Onze juridische adviseurs kunnen je vrijblijvend uitleggen wat je rechten en plichten zijn. Het is belangrijk om te weten hoe je het beste kan handelen en wat je vooral wel en niet moet doen. Je kunt onze juridisch adviseurs bereiken op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of laat een berichtje achter op het contactformulier, dan bellen zij je even terug. Hun advies is gratis en vrijblijvend!

valsheid in geschrifte

Download onze voorbeeldbrief om bezwaar te maken tegen jouw ontslag!

Of bel ons voor vragen op 088-6002807
gebruikelijke belkosten

Kosten advocaat bij ontslag

Veel mensen zijn bang voor hoge kosten als zij een advocaat inschakelen. Bij ontslag hoef je hier meestal niet bang voor te zijn. In de meeste gevallen zal de advocaat zijn/haar kosten verhalen op de werkgever. De advocaatkosten worden dan uitonderhandeld. Dan kost het jou dus niets. Daarbij werken al onze advocaten tegen het vaste lage uurtarief van € 159,-, exclusief btw. Onze juridische adviseurs geven je vrijblijvend meer informatie.

Meer informatie