Ben jij niet blij met je voor- of achternaam? Dan is het mogelijk om deze te wijzigen. Toch gaat dit nog niet zo makkelijk. Er zijn namelijk strenge voorwaarden verbonden aan een naamswijziging. Wil je je voornaam wijzigen, dan geldt een andere procedure dan voor het wijzigen van je achternaam. Zo heb je bij het wijzigen van je voornaam altijd een advocaat nodig. Wij werken samen ervaren advocaten die jou verder kunnen helpen. Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in voor vrijblijvende informatie.

Wijzigen voornaam

Wil jij jouw voornaam laten veranderen, dan moet dit via de rechtbank geregeld worden. Je hebt hier dus een advocaat bij nodig. De advocaat moet het verzoekschrift tot voornaamswijziging indienen bij de rechtbank. Ben je minderjarig dan moeten je ouders of je voogd dit regelen. Een voornaamswijziging is niet makkelijk. Je moet hier een goede reden voor hebben en ook kunnen aangeven waarom het veranderen van jouw voornaam voor jou zo belangrijk is. Daarnaast mag er met de wijziging van jouw voornaam geen maatschappelijk belang worden geschaad.

Als het verzoek door de rechtbank wordt toegewezen, dan wordt jouw geboorteakte aangepast en worden jouw gegevens bijgewerkt in de BRP (Basisregistratie persoonsgegevens). Wil je weten of je in jouw geval een goede reden hebt voor naamswijziging? Neem vrijblijvend contact op met onze medewerkers. Zij geven je advies over jouw situatie en brengen je in contact met de juiste advocaat om je hierbij te helpen. Al onze advocaten werken tegen het laagste uurtarief in Nederland van € 121,50, exclusief btw.

Wijzigen achternaam

Om je achternaam te laten wijzigen moet je ook aan strenge voorwaarden voldoen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen naamswijzigingen voor minder- en meerderjarigen. Je kunt een verzoek tot het wijzigen van jouw achternaam indienen bij Justis.nl. Justis controleert jouw gegevens en neemt contact met jou en eventueel andere belanghebbenden op. Hiervoor heb je geen advocaat nodig. Een familierecht advocaat kan jou wel begeleiden en adviseren. Bel ons voor meer informatie op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten).