Is er sprake van een juridisch conflict en komen jullie er in goed overleg niet uit, dan zul je hier hulp bij moeten inschakelen. Maar welke specialist schakel je dan in? Is het in jouw situatie logischer om een advocaat in te schakelen of toch eerder een mediator?

Wanneer kan een advocaat mij helpen?

Een advocaat kan je helpen als jullie niet meer met elkaar kunnen overleggen of totaal verschillende meningen hebben. Kies jij voor een advocaat, dan zal deze advocaat zich 100 procent voor je inzetten. Hij/zij behartigt jouw belangen en zal ervoor zorgen dat alles zo goed mogelijk, in jouw voordeel, wordt opgelost. Dit kan op meerdere manieren. Zo zal een advocaat altijd proberen te onderhandelen en te overleggen met de advocaat van de tegenpartij, kan hij pittige brieven sturen en zal hij uiteindelijk naar de rechter stappen als het niet lukt om een goede oplossing te vinden. Ook kan een advocaat bepaalde berekeningen maken, zoals een berekening van de transitievergoeding bij ontslag, een kinder- of partneralimentatie berekening of een berekening van de verdeling in een scheiding.

Schakel je een advocaat in, dan betekent dit ook dat dit een bepaald kostenplaatje met zich meebrengt. Bekijk daarom altijd van te voren of het kosten-batenplaatje interessant is. Hierbij kan het ook goed zijn om te bekijken of je in aanmerking komt voor een toevoeging.

Vind je het lastig om te bepalen of het voor jou slim is om een advocaat in te schakelen, dan mag jij jouw situatie altijd even voorleggen aan onze juridisch adviseurs. Zij bekijken wat voor jou de meest logische juridische vervolgstappen zijn en brengen je eventueel in contact met de juiste advocaat bij jou in de buurt. Advies van onze adviseurs is altijd gratis en vrijblijvend!

Wanneer kan een mediator mij helpen?

Vinden jullie het lastig om samen afspraken te maken, maar willen jullie wel graag met elkaar om tafel? Een mediator kan in dat geval een hele goede keuze zijn. Bij een mediationtraject gaan jullie samen om tafel onder begeleiding van de mediator. De mediator zorgt ervoor dat jullie gesprekken goed verlopen, kan de verschillende opties op een rijtje zetten en zal jullie afspraken uiteindelijk ook op papier zetten. Als jullie allebei wat water bij de wijn doen lukt het vaak wel om afspraken te maken waar jullie allebei achter staan. Het fijne hiervan is dat niemand het gevoel heeft de verliezer te zijn.

Hoe kom ik aan een goede advocaat of mediator?

Als je eenmaal hebt besloten dat je een specialist wil inschakelen, moet je er ook nog eentje vinden. Maar wie kan jou nou het beste helpen? Ten eerste is het belangrijk dat de betreffende specialist verstand van zaken heeft. Met een ontslagzaak moet je niet naar een echtscheidingsadvocaat stappen. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn als je iemand treft die een beetje bij je past.

Wij helpen je graag bij deze zoektocht. Hiervoor werken wij samen met een groot aantal advocaten en mediators in heel Nederland. Al deze mensen hebben hun eigen specialisme en werken tegen het laagste tarief. Doordat wij al onze specialisten persoonlijk kennen, kunnen wij goed inschatten wie er het beste bij jou zaak zou passen. Wil jij weten wie jou het beste kan helpen of ben je er nog niet helemaal uit of je nou een advocaat of mediator moet inschakelen? Bel dan even met onze juridische medewerkers. Zij luisteren naar jouw verhaal en geven je gratis advies waar je weer mee verder kunt. Je kunt hen bereiken op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of via het contactformulier.