Heb jij een juridisch probleem, dan zijn er vaak meerdere oplossingen mogelijk. Soms kan het goed zijn om te proberen om in goed overleg tot een oplossing te komen. In dat geval kan een mediator je helpen. De mediator neemt een onafhankelijk positie in en begeleidt jullie bij het vinden van een goede, gezamenlijke oplossing. Mediation is eigenlijk alleen een optie als jij en de tegenpartij nog goed met elkaar kunnen communiceren en jullie ook allebei openstaan voor mediation. Alleen dan kan een mediator je helpen. Laagste Advocatentarief werkt samen met mediators en advocaat mediators die werken tegen het scherpe uurtarief van € 159,- exclusief btw. Onze juridische adviseurs geven je graag vrijblijvend informatie over de verschillende mogelijkheden en adviseren wie jou het beste kan helpen. Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten).

Let op:
Mediation is enkel mogelijk als beide partijen goed met elkaar kunnen en willen overleggen. Wanneer dit niet het geval is, raden wij een advocaat aan!

Voordeel mediation

Mediation is minder ingrijpend dan de gang naar de rechter. Vaak duren de trajecten korter, waardoor het financieel voordeliger uitpakt. Ook is de sfeer vaak informeler en heb je tijd om zaken uit te praten. Doordat je gezamenlijk tot een oplossing komt, heb je meer invloed op de uitkomst dan wanneer je naar de rechter gaat. Daarnaast worden afspraken die in een mediationtraject tot stand komen vaak ook beter nageleefd.

Nadeel mediation

Bij mediation is het belangrijk dat je goed kunt communiceren met de tegenpartij. Anders moet je erna alsnog naar de rechter en maak je dubbele kosten. Daarnaast kan het een nadeel zijn dat de mediator geen knopen zal doorhakken. Dit moeten jullie zelf doen. Als jullie er samen niet uitkomen kan het traject alsnog lang duren.

Mediator van Laagste Advocatentarief.nl

Mediation is geen beschermde beroepsgroep. Dat betekent dat iedereen zich mediator mag noemen. Hierdoor zijn er veel mediators die eigenlijk geen verstand van zaken hebben. Waak hiervoor. Door het inschakelen van de verkeerde mediator kun je voor heel wat extra kosten komen te staan. Dat zou zonde zijn. Zelf werken wij alleen samen met mediators die gecertificeerd zijn. Dit betekent dat zij de juiste opleiding hebben gehad en dus goed weten wat ze doen. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt en ook nog tegen het laagste tarief. Dat is wel zo fijn.

Wil jij meer informatie over mediation of ben je benieuwd of jouw zaak geschikt is voor mediation? Neem dan contact met ons op via 088-6002807 (gebruikelijke belkosten). Onze juridische adviseurs kunnen jouw juridische kwestie met je doorspreken. Aan de hand daarvan kunnen zij je adviseren of mediation zinvol is en je vrijblijvend laten bellen met een ervaren mediator bij jou in de buurt.