Ben je ambtenaar en krijg je te maken met ontslag of een conflict op het werk? Dan is het verstandig om een advocaat in te schakelen. Als ambtenaar moet je je aan veel specifieke procedures en regels houden. Hierbij kun je de hulp van een specialist goed gebruiken....
Lees meerVerschillende regelingen ambtenarenrecht
Toch zijn er ook nog groepen waar het oude ambtenarenrecht voor blijft bestaan. Dit ambtenarenrecht kenmerkt zich door een hoop verschillende regels. Het valt als het ware tussen het bestuursrecht en ontslagrecht in. Welke regels op jou als ambtenaar van toepassing zijn is onder andere afhankelijk van waar je werkzaam bent. Zo valt een rijksambtenaar onder het ARAR (Algemeen Rijks Ambtenaren Reglement) en een belastingambtenaar onder het RPVB (Reglement Personeelsvoorschriften Belastingdienst). Veel algemene regelingen staan in het Awb (Algemene wet bestuursrecht). Omdat het ambtenarenrecht veel verschillende regels kent is het bij juridische geschillen altijd belangrijk een specialist in te schakelen. Onze ambtenarenrecht advocaten behandelen jouw zaak tegen het laagste uurtarief! Wacht daarom niet langer en krijg waar je recht op hebt! Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten). Onze juridische medewerkers luisteren naar jouw situatie en geven jou vrijblijvend juridisch advies. Zij adviseren jou wat de juiste vervolgstappen zijn!
Ontslag ambtenarenrecht
Val jij nog onder het ambtenarenrecht, dan verloopt een ontslagprocedure heel anders dan bij niet-ambtenaren. Zo kun je niet ontslagen worden via het UWV of de kantonrechter. Het ontslag van de ambtenaar is geregeld in de Algemene Wet Bestuursrecht. Het ontslag loopt buiten alle instanties om. De werkgever neemt het besluit om je te ontslaan en hiertegen kun jij in bezwaar. Hierbij is het heel belangrijk om je aan de gestelde termijnen te houden. Maak je te laat bezwaar, dan kun je niets meer doen tegen het ontslag. Het is dus belangrijk om snel en goed te reageren. Een ambtenarenspecialist kan hier goed bij helpen.
Strafontslag
De meest ingrijpende vorm van ontslag voor een ambtenaar is strafontslag. Eigenlijk is strafontslag te vergelijken met ontslag op staande voet. Je bent direct je inkomen kwijt en je kunt ook geen aanspraak meer maken op een uitkering of een bovenwettelijke uitkering. Krijg je te maken met strafontslag, maak dan altijd bezwaar. Schakel een ambtenarenspecialist in die jou ontslag kan aanvechten. Neem vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers. Zij kunnen je adviseren en in contact brengen met een ervaren ambtenarenrecht advocaat die werkt tegen het laagst tarief!
Juridisch geschil ambtenarenrecht
Heb je een juridisch geschil en ben je ambtenaar? Het is belangrijk om op tijd te reageren. Zoek dus op tijd hulp van een ambtenarenrecht specialist. Maak gebruik van onze advocaten tegen het laagste uurtarief!