Letselschade

  • Heb jij letsel opgelopen door toedoen van iemand anders? Misschien kom je in aanmerking voor smartengeld.
  • Je hebt het dan over letselschade.
  • Onze advocaten helpen je te krijgen waar je recht op hebt!
9,5
Klanten vertellen

949 beoordelingen

Lees voor

Letselschade kan veel impact hebben op je leven. Een ongeluk of medische misser kan ervoor zorgen dat je leven op zijn kop staat en je toekomst er ineens heel anders uit gaan zien. Misschien kan je niet meer werken of zit je de rest in je leven in een rolstoel. Wanneer iemand anders verantwoordelijk is voor jouw letsel heb je recht op een schadevergoeding. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd.

Een goede letselschade advocaat zorgt ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt en dat alles zo goed mogelijk wordt afgewikkeld. Ben jij benieuwd of je in aanmerking kan komen voor een schadevergoeding? Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) voor gratis deskundig advies. Je mag ook jouw gegevens achter laten op ons contactformulier. Een van onze juridisch adviseurs belt je dan zo snel mogelijk even terug.

Wat is letselschade?

Heb jij te maken gehad met een medische fout of een gebrekkig product? Was je slachtoffer van een misdrijf? Of was je betrokken bij een verkeers- of bedrijfsongeval? Heb je hierdoor lichamelijke en/of psychische schade opgelopen, dan heet dit letselschade. Dit letsel kan tijdelijk of blijvend zijn. Is er iemand anders verantwoordelijk voor dit letsel, dan kun je deze persoon hiervoor aansprakelijk stellen.

Wil je smartengeld gaan ontvangen, dan zal er eerst onderzocht moeten worden in hoeverre jij letsel hebt opgelopen, of er nog herstel mogelijk is en welke gevolgen het letsel voor jou heeft. Vervolgens wordt gekeken welk bedrag aan smartengeld hier tegenovergesteld zou moeten worden. In veel gevallen heb je te maken met een verzekeraar als tegenpartij.

Advocaat letselschade

Het is belangrijk om je bij dit soort zaken bij te laten staan door een goede letselschade advocaat. Helemaal omdat je vaak te maken hebt met verzekeraars is het belangrijk om een specialist in te schakelen. Jouw advocaat zal er altijd voor proberen te zorgen dat je jouw leven weer zo goed mogelijk kan oppakken zonder financiële zorgen door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid en gaat hierover in conclaaf met de verzekeringsmaatschappij.

Helaas duren dit soort zaken vaak behoorlijk lang. Een letselschadezaak is vaak een emotioneel en slepend proces. Juist daarom is het belangrijk om je te laten bijstaan door een letselschadespecialist. Onze letselschade advocaten kunnen jouw zaak in de meeste gevallen gratis behandelen. Moet je onverhoopt de kosten toch (deels) zelf betalen, dan geldt het laagste uurtarief van € 119,40 exclusief btw.

Kosten letselschade advocaat

Als de tegenpartij inderdaad aansprakelijk blijkt voor het letsel dat jij hebt opgelopen, dan zullen de advocaatkosten worden verhaald op de tegenpartij. In dat geval hoef je zelf dus geen advocaatkosten te betalen en is het inschakelen van een letselschade advocaat gratis! Overweeg jij een letselschade advocaat in de arm te nemen, dan zal deze advocaat van te voren een goede inschatting kunnen maken van jouw kansen en dus ook kunnen aangeven hoe groot de kans is dat jij zelf met kosten komt te zitten. Jouw advocaat zal altijd proberen er het maximale voor je uit te halen!

Schakel een advocaat in via Laagste Advocatentarief.nl. Onze advocaten pakken jouw zaak op tegen het laagste uurtarief van € 119,40 exclusief btw.

Meer informatie