Burenrecht

  • Conflicten met de buren vallen onder het burenrecht.
  • Kom je er met de buren niet uit, dan kan een mediator of advocaat helpen.
  • Ben jij op zoek naar hulp? Neem gerust contact met ons op!
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Lees voor

Wanneer je problemen hebt met je buren krijg je te maken met het burenrecht. Veel mensen hebben wel eens met een burenruzie te maken gehad. Een boom op de erfscheiding, geluidsoverlast, blaffende honden, afval op de stoep. Dit zijn problemen die maar al te vaak voorkomen en vaak voor conflicten zorgen. De overheid probeert deze problemen de kop in te drukken door de manier waarop we met elkaar om zouden moeten gaan nauwkeurig te beschrijven in het burenrecht.

Wet burenrecht

De opzet van het burenrecht is niet moeilijk. Deze wet geeft duidelijke voorschriften voor allerlei situaties, die tot problemen kunnen leiden. Is er een conflict, dan moeten deze voorschriften strikt worden opgevolgd. Helaas zijn er ook onderwerpen die niet in de wet beschreven worden. Ook komt het voor dat de buren zich niet aan de voorschriften houden. In die gevallen is het moeilijk om hier zelf uit te komen en kan een advocaat je verder helpen. Wij werken samen met een landelijk netwerk aan burenrecht advocaten. Ervaren advocaten die allen werken voor het laagste uurtarief. Zij helpen je graag verder.

Problemen burenrecht oplossen

Het is natuurlijk verstandig om eerst het gesprek met de buren aan te gaan. Misschien kunnen jullie er samen uitkomen. Lukt dit niet, dan is het misschien een idee om een mediator in te schakelen om te bemiddelen. Is er helemaal geen goed overleg meer mogelijk, dan kun je altijd een advocaat inschakelen om hierbij te helpen. Samen met de advocaat kun je naar de rechter. De rechter zal zich buigen over het conflict en neemt uiteindelijk een besluit waar jullie je allebei aan moeten houden.

Contact advocaat burenrecht

Heb jij een conflict met de buren waar je echt niet uitkomt? Leg jouw situatie voor aan onze juridische medewerkers. Zij geven je gratis advies en kijken samen met jou of het inschakelen van een mediator of advocaat een oplossing kan zijn. Is dat inderdaad het geval, dan brengen zij je graag in contact met de juiste specialist bij jou in de buurt. Deze kan je helpen tegen het laagste advocatentarief van € 159,- exclusief btw.

Meer informatie