Blog

Blog

Wereldkampioen overwerken

di 14 mei, 2019

Een spoorwegwerker in New York is wereldkampioen overwerken. Door het enorme aantal overuren dat hij werkte verviervoudigde hij in 2018 zijn salaris. 4000 uur De werknemer krijgt een basissalaris van 55.000 dollar per jaar. InLees verder »

Joyriding

Schade joyriding alsnog vergoed

vr 19 april, 2019

Allianz draait alsnog op voor een schade van bijna € 8.000 die een 14-jarige joyrider heeft veroorzaakt. De kantonrechter oordeelde aanvankelijk dat de eigenaar van de auto het bedrag moest neertellen, omdat het de jongenLees verder »

onvoldoende

UWV maakt veel fouten bij beoordelen zieke werknemers

vr 19 april, 2019

Er worden door het UWV teveel fouten gemaakt bij het beoordelen van wat voor werk werknemers met een ziekte of beperking nog kunnen doen. In een intern rapport wordt aangegeven dat “de kwaliteit van deLees verder »

Strafbeschikking

Strafblad na betaling aanmaning

di 16 april, 2019

Wist je dat het Openbaar Ministerie (OM) ook boetes kan sturen. Krijg je zo’n boete en betaal je deze, dan staat dit gelijk aan een veroordeling en krijg je een strafblad. De rechter komt hierLees verder »

Werkweek

Wij hebben de kortste werkweek!

ma 15 april, 2019

Meer dan de helft van de werkenden in Nederland werkt parttime. Dit zorgt ervoor dat nergens in de EU het gemiddelde aantal uren dat werkenden betaald krijgen zo laag is als in Nederland. Dit blijktLees verder »

Sjoemelende notaris valt door de mand

ma 15 april, 2019

Zonder dat een kandidaat-notaris het door had, heeft hij er met één telefoontje voor gezorgd dat een sjoemelend notariskantoor failliet ging. Naar aanleiding van dit telefoontje besloot het Bureau Financieel Toezicht (BFT) een inval teLees verder »

Horecabranche heeft tekort aan werknemers

za 6 april, 2019

Hotels, restaurants en andere bedrijven in de horecasector hebben de komende jaren in totaal bijna 100.000 extra medewerkers nodig. De horeca groeit snel en daardoor ontstaat een personeelstekort. De groei in de horecasector heeft meerdereLees verder »

samenwerken

Onbeperkt verlof

vr 5 april, 2019

Onbeperkt verlof opnemen was nog niet zo lang geleden een arbeidsvoorwaarde waarmee hippe bedrijven zich onderscheidden van traditionele werkgevers. Maar er is verandering op komst. De helft van de leidinggevenden maakt het niet uit hoeveelLees verder »

Hoge straf bij geweld tegen agent

zo 31 maart, 2019

Wie een agent mishandelt, krijgt straks niet langer allen een taakstraf. Minister Sander Dekker wil het taakstrafverbod uitbreiden om duidelijk te maken dat geweld tegen functionarissen met een publieke taak onacceptabel is. Ook als deLees verder »

Steeds meer Nederlanders willen hun achternaam wijzigen

zo 31 maart, 2019

Steeds meer mensen willen een andere achternaam. Mensen hebben verschillende redenen om hun achternaam te wijzigen. Bijvoorbeel een slechte relatie met de ouder, een pestverleden of een spelfout. In 2018 veranderden 2057 mensen hun achternaam.Lees verder »