Blog

Blog

Voetbal

Is een mislukte sliding een strafbaar feit?

ma 3 februari, 2020

Op het voetbalveld kan het er soms hard aan toe gaan. Maar wat als je hier letsel aan overhoudt? Wie is hiervoor aansprakelijk? Zware mishandeling In 2004 ging het bij Go Ahead flink mis. NogLees verder »

Criminaliteit

Na jaren van daling nu meer criminaliteit

vr 17 januari, 2020

Jarenlang daalde het aantal misdrijven in ons land. Helaas is aan deze daling nu een eind gekomen. Voor het eerst sinds lange tijd laten de cijfers weer een stijging zien. In 2019 steeds het aantalLees verder »

Toerist

Vier jaar cel dreigt voor poepende toerist

do 16 januari, 2020

Ga je op vakantie met een groep vrienden en willen jullie een geintje uithalen? Dan is het wel slim om even goed na te denken voor je wat doet. Dit merkte een groep vakantiegangers inLees verder »

Schadegevallen

Toch nog kans op vergoeding aardbevingsschade

wo 15 januari, 2020

Mensen in Groningen wiens claim over aardbevingsschade is afgewezen maken nu toch nog kans op een vergoeding. Schadegevallen Schadegevallen die voor 31 maart 2017 werden aangemeld, mochten eerst namelijk niet worden behandeld door de TijdelijkeLees verder »

Biecht

Vrouw claimt miljoenen van kerk nadat zij aangifte doen na biecht

wo 15 januari, 2020

Een man in Amerika vertelde tijdens de biecht in de kerk dat hij zich schuldig had gemaakt aan kindermisbruik. De kerk besloot aangifte te doen, maar het verhaal krijgt een vreemde wending. De echtgenote vanLees verder »

Fraude

Pas op voor online fraude

di 8 oktober, 2019

Bijna 3 procent van alle Nederlanders van 12 jaar en ouder heeft wel eens te maken gehad met oplichting bij het online shoppen. In negen van de tien gevallen konden zij fluiten naar hun geld.Lees verder »

Zieke hond

14 dagen vrij vanwege zieke hond

ma 16 september, 2019

In België kreeg een werkgever wel een heel bijzonder doktersbriefje onder zijn neus. Zijn werkgever hoefde van zijn arts 14 dagen lang niet te werken, omdat zijn hond ziek was. Slechte grap De werkgever dachtLees verder »

Claims

Claims UWV verjaren

ma 16 september, 2019

Doordat de brief om verjaring te voorkomen niet aan de wettelijke eisen voldoet, dreigen meer dan tweeduizend claims van het UWV te verjaren. Het UWV probeert dit recht te trekken door nieuwe brieven te versturenLees verder »

Bedrijfsongeval

Hartaanval tijdens overspel op zakenreis is bedrijfsongeval

di 10 september, 2019

Een Frans spoorwegbedrijf (TSO) wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van één van zijn medewerkers, die tijdens een zakenreis overleed aan een hartaanval nadat hij in zijn hotel seks had gehad met een onbekende vrouw.Lees verder »

Huurhuis

Meer klachten over huurhuis

ma 27 mei, 2019

Steeds meer mensen trekken aan de bel als zij klachten hebben over hun huurhuis. In 2018 stapten meer dan 10.000 huishoudens met een klacht naar de Huurcommissie. Dit is 30 procent meer dan in 2017.Lees verder »