Blog

Blog

Deliveroo-bezorger is gewoon in dienst

di 22 januari, 2019

Al lange tijd is er een discussie gaande over de bezorgers van maaltijdbezorger Deliveroo. Alle arbeidsovereenkomst van de bezorgers werden in 2018 door het bedrijf omgezet naar zzp-overeenkomsten. De kantonrechter heeft de zaak nu bekekenLees verder »

Bierviltje van 11.000 euro

di 15 januari, 2019

Een bierviltje speelde onlangs een belangrijke rol in een rechtszaak die speelde in Rotterdam. Voetbalclub Een voetballer van het eerste elftal spande de zaak aan tegen de voetbalclub waar hij voor speelde. Hij was inLees verder »

Via Tinder op zoek naar personeel

vr 11 januari, 2019

Een nieuw soort Tinder-app moet bedrijven in Den Haag en Rotterdam gaan helpen om nieuwe medewerkers te vinden. Via de app kunnen ze swipend in contact komen met bijstandsgerechtigden die op zoek zijn naar eenLees verder »

Zieke werknemer krijgt 1,3 miljoen schadevergoeding

vr 11 januari, 2019

Een werknemer van een groot bedrijf wordt arbeidsongeschikt. Dan blijkt dat de werkgever de premies voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering nooit heeft afgedragen. De werknemer stapt naar de rechter en eist een schadevergoeding. Uiteindelijk moet de werkgeverLees verder »

Vaccineren door vervangende toestemming

vr 11 januari, 2019

Lig je met je ex over belangrijke zaken in de clinch? Heb je zijn/haar toestemming nodig, maar komen jullie er samen echt niet uit? Dan is het mogelijk om vervangende toestemming te krijgen via deLees verder »

Supersnelrecht Oud en Nieuw mislukt

di 8 januari, 2019

De meeste Nederlanders willen dat oproerkraaiers en relschoppers rond Oud en Nieuw harder worden aangepakt. Om hierin tegemoet te komen werd het supersnelrecht in het leven geroepen. Dit houdt in dat een verdachte binnen drieLees verder »

Werkstraf voor bedreiging op school

di 8 januari, 2019

Een man die op een school in Rijswijk de docenten en leerlingen bedreigde is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur. Nichtje Alle heibel ontstond om zijn nichtje. Zij had ruzie gehadLees verder »

Bewoner begane grond hoeft niet te betalen voor lift

do 20 december, 2018

Een bewoner van een appartementencomplex in Rotterdam maakte onlangs bezwaar tegen de hoogte van zijn bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren (VvE). De man woonde op de begane grond. Van zijn VvE-bijdrage van 130 euroLees verder »

Ratelband blijft 69

di 4 december, 2018

De rechtbank in Arnhem heeft het verzoek van Emile Ratelband, om zijn leeftijd met 20 jaar terug te schroeven, afgewezen. Ratelband blijft gewoon 69. Het verzoek werd afgewezen omdat de wet en de jurisprudentie hierLees verder »

Geen bijzondere bijstand voor wasmachine

ma 3 december, 2018

Een verstandelijk beperkte man uit Helmond vroeg bijzondere bijstand aan voor de aankoop van een wasmachine. Dit werd hem geweigerd. De man was het hier niet mee eens en bracht de zaak uiteindelijk voor deLees verder »