Blog

Blog

Meer begeleiding voor zwangere werkneemster

ma 19 februari, 2018

Het komt regelmatig voor dat zwangere vrouwen op het werk eerder uitvallen dan de bedoeling is. Dit komt meestal doordat het doorwerken te zwaar wordt. Betere begeleiding voor deze werkneemsters kan dit voorkomen. Daarom gaan bedrijfsartsenLees verder »

Majesteitsschennis nog van deze tijd?

do 15 februari, 2018

Wist je dat je een celstraf kan krijgen van maximaal vijf jaar of een boete van 20.500 euro als je de koning beledigt. Beledig je daarentegen een ‘gewone burger’, dan is de celstraf hooguit drieLees verder »

5 jaar celstraf voor doodsteken partner

di 13 februari, 2018

Een 28-jarige vrouw die na een verjaardagsfeest in Marknesse haar partner doodstak heeft van rechtbank Midden-Nederland 5 jaar celstraf opgelegd gekregen. Feest Vorig jaar werd er tijdens het verjaardagsfeestje in Marknesse veel alcohol gedronken. De vrouwLees verder »

Schadevergoeding voor zwangere vrouw die niet mee mocht op cruise

vr 9 februari, 2018

Een Nederlandse, zwangere vrouw werd geweigerd op een cruise vanwege de zwangerschap. Reisagent American Express (Amex) moet haar nu een schadevergoeding van bijna 7000 euro betalen. Toegang geweigerd In 2016 boekte het Nederlandse stel deLees verder »

Steeds groter tekort aan fietsenmakers en bandenwisselaars

di 6 februari, 2018

Dat er in veel sectoren een personeelstekort is, wisten we al. Maar het aantal vacatures blijft groeien. Naast mensen in de bouw, horeca, zorg en onderwijs is nu ook veel behoefte aan fietsenmakers, steigerbouwers enLees verder »

Uitkering kwijt na weigeren leer-werkstage

ma 5 februari, 2018

Een jonge moeder uit Amsterdam weigerde mee te werken aan een leer-werkstage. Voor de gemeente en de voorzieningsrechter was dit een goede reden om haar bijstandsuitkering stop te zetten. Leer-werkstage De gemeente wilde dat deLees verder »

Fikse schadevergoeding na morsen van hete soep op intieme delen model

di 23 januari, 2018

Een schadevergoeding van 84.000 euro. Dit ontvangt een model van luchtvaartmaatschappij Asiana Airlines, nadat een van de stewardessen tijdens een vlucht gloeiend hete soep op de intieme delen van het model had gemorst. Brandwonden HetLees verder »

Rechters te ‘soft’

di 23 januari, 2018

Het komt regelmatig voor dat rechters taakstraffen opleggen na zware gewelddelicten en zedenzaken. Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming gaat onderzoek doen naar deze ‘softe’ uitspraken van rechters. Verandering wet Het geven van dit soort mildeLees verder »

Verbod op werken met kinderen na ontucht

di 23 januari, 2018

Een kinderverpleegkundige uit Hoensbroek heeft een verbod gekregen voor werken met kinderen. Dit omdat de 54-jarige man onlangs werd veroordeeld voor ontucht met een 13-jarige. Betaalde seks De verpleegkundige had in 2014 betaalde seks metLees verder »

Aansprakelijkheid na schade met slimme apparaten

vr 19 januari, 2018

We hebben steeds vaker te maken met slimme apparaten. Koelkasten, babyfoons, bewakingscamera’s en lampen zijn slechts voorbeelden van een aantal apparaten die van buitenaf bediend kunnen worden. Bijvoorbeeld met een app. Wordt zo’n apparaat gehackt,Lees verder »