Blog

Blog

Mensen kunnen rechtszaak niet betalen

di 17 april, 2018

Voor veel mensen is het starten van een rechtszaak te duur. Hierdoor ondernemen zij vaak geen actie, terwijl zij in veel gevallen wel in hun recht staan. Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor deLees verder »

Werkstraf voor mishandeling homostel

vr 13 april, 2018

Vorig jaar in april werd op de Mandelabrug in Arnhem een homostel mishandeld. De daders waren vier minderjarige jongens tussen de vijftien en zeventien jaar oud. Zij zijn nu veroordeeld tot een werkstraf. Schuldig DeLees verder »

Toch nog rechtszaak majesteitsschennis

vr 6 april, 2018

Onlangs maakten wij bekend dat het wetsartikel omtrent majesteitsschennis binnenkort geschrapt zal worden. Toch vindt er nog een laatste rechtszaak plaats. Komende maand staat een man uit Kampen terecht voor het beledigen van de koning.Lees verder »

Ongeval op het werk

vr 6 april, 2018

Werk je in een fabriek, werkplaats of buitenlocatie, dan is de kans groot dat je wel eens te maken hebt gehad met een struikel- en/of valpartij. Maar liefst 44 procent van de medewerkers geeft aanLees verder »

Waarschuwing na bekijken medisch dossier Barbie

vr 6 april, 2018

Deze week werd bekend dat meerdere medewerkers van het HagaZiekenhuis zonder toestemming het medisch dossier van Samantha de Jong (Barbie) hadden bekeken. Deze tientallen medewerkers krijgen een waarschuwing. Daarnaast krijgen de medewerkers meer voorlichting overLees verder »

Zelfde loon voor uitzendkrachten

vr 6 april, 2018

De kantonrechter in Haarlem heeft besloten dat de zestien flexwerkers van uitzendbureau Flexcargo en DMW recht hebben op hetzelfde loon als de vaste werknemers in dezelfde functie. De flexwerkers spanden de zaak aan en werden inLees verder »

Ziek zorgpersoneel moet werk inhalen

di 27 maart, 2018

Zorgaanbieder Carinova heeft plannen om ziek personeel hun werk later weer te laten inhalen. De Tweede Kamer valt hierover. Zij noemen het nieuwe verzuimprotocol van Carinova “bizar”, “onwenselijk” en waarschijnlijk ook tegen de wet. OphelderingLees verder »

Vakantie boeken? Pas op voor oplichters

vr 16 maart, 2018

Voor je het weet staat de zomervakantie weer voor de deur. Veel mensen zijn op zoek naar de beste aanbieding. Helaas gaat het hierbij nog wel eens mis. Veel oplichters staan klaar om vakantiegangers opLees verder »

Heb jij een alibi?

vr 16 maart, 2018

Waar was jij toen die overval bij de winkel op de hoek plaats vond? Dit lijkt een makkelijke vraag. Toch is het vaak lastig om zo’n vraag te beantwoorden. Vervolgens ook nog geloofwaardig overkomen isLees verder »

Verdachte verplicht aanwezig in de rechtszaal

di 6 maart, 2018

Minister Dekker van Rechtsbescherming komt met een wetsvoorstel om de rechten van slachtoffers in de rechtszaal uit te breiden. Zo wil Dekker onder anderen dat verdachten van zware misdrijven verplicht in de rechtszaal aanwezig moetenLees verder »