Blog

Blog

Niet kolven; 1,5 miljoen schadevergoeding

di 26 februari, 2019

In het Amerikaanse Delaware heeft een vrouw die op het werk nauwelijks mocht kolven een schadevergoeding van 1,5 miljoen dollar ontvangen. Kolven De vrouw werkte bij Kentucky Fried Chicken en was net bevallen. Zo mochtLees verder »

Taakstraf voor aanbieden dochter voor seks

vr 8 februari, 2019

Een 51-jarige moeder uit Joure besloot in 2012 haar 14-jarige dochter aan te bieden voor seks. Zij is nu veroordeeld voor een dag cel en een taakstraf van 150 uur. Masseren Een 36-jarige man uitLees verder »

Goede doelen fraudeur moet 6,3 miljoen terugbetalen

vr 8 februari, 2019

Een bestuurder van vier goede doelen werd onlangs veroordeeld voor verduistering en het vervalsen van facturen. Hij moet nu het volledige bedrag van 6,3 miljoen euro terugbetalen. Dit oordeelde de rechter in Den Bosch. FondsenLees verder »

Vaker voornaamswijziging

di 5 februari, 2019

In 2018 zijn er meer verzoeken bij de rechter neergelegd om voornamen te wijzigen. Er werd 608 keer om toestemming gevraagd om een voornaam aan te passen. Dit is een stijging van 20 procent tenLees verder »

Veel fraude met huurwoningen

vr 1 februari, 2019

In de sociale woningbouw vindt massaal woonfraude plaats. Voor woningbouwverenigingen zijn deze fraudegevallen, mede sinds de komst van de nieuwe privacywet, steeds lastiger op te sporen. De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties trekt aan de bel.Lees verder »

Carglass-monteur test auto op windgeruis

vr 1 februari, 2019

Een man uit België kreeg de schrik van zijn leven. Hij had net zijn auto naar Carglass gebracht, vanwege een sterretje in zijn glazen dak. Even later zag hij op zijn telefoon dat zijn autoLees verder »

Bezoeker valt; sportschool aansprakelijk

vr 1 februari, 2019

Een vrouw die haar zoon kwam opzoeken in sportschool Fit for Free in Amsterdam maakte een flinke smak toen zij over een verhoging viel, die niet goed zichtbaar was. Zij besloot de sportschool aansprakelijk teLees verder »

Rechtszaak om spaarpunten

vr 25 januari, 2019

Ook kleinere zaken komen voor de rechter. Zo werd er onlangs in Zutphen een rechtszaak gevoerd om spaarpunten. Slagerij Een vrouw werkte al 12 jaar iedere zaterdag in de slagerij. Dit met veel plezier. TotLees verder »

Deliveroo-bezorger is gewoon in dienst

di 22 januari, 2019

Al lange tijd is er een discussie gaande over de bezorgers van maaltijdbezorger Deliveroo. Alle arbeidsovereenkomst van de bezorgers werden in 2018 door het bedrijf omgezet naar zzp-overeenkomsten. De kantonrechter heeft de zaak nu bekekenLees verder »

Bierviltje van 11.000 euro

di 15 januari, 2019

Een bierviltje speelde onlangs een belangrijke rol in een rechtszaak die speelde in Rotterdam. Voetbalclub Een voetballer van het eerste elftal spande de zaak aan tegen de voetbalclub waar hij voor speelde. Hij was inLees verder »