Blog

Blog

Vrouw met agorafobie krijgt gelijk

di 13 november, 2018

Een vrouw met agorafobie kreeg van het UWV te horen dat zij geen recht zou hebben op een WIA-uitkering. Dit omdat zij volgens een arbeidsdeskundige in staat zou zijn om meer dan 65% van haarLees verder »

4,5 jaar cel na aanvallen belager dochter

ma 12 november, 2018

De 14-jarige dochter van Mario H. uit Helmond werd lastig gevallen door een veel oudere man. De man bleek een ex-tbs’ er te zijn. De vader kon zich niet inhouden en sloeg de man meerdereLees verder »

Onterecht ontslag voor piloot met vliegangst

ma 12 november, 2018

Het ontslag van een piloot met vliegangst wordt door een Engelse rechter teruggedraaid. Hij mag weer bij zijn werkgever aan de slag. Vliegangst De piloot was als gezagvoerder in dienst bij de Britse maatschappij Flybe. InLees verder »

30.000 euro extra voor Belgische werknemers

ma 12 november, 2018

Werknemers van een Belgisch staalbedrijf uit Charleroi kregen onlangs een wel hele fijne verrassing van hun baas. Door een fout in de boekhouding kregen zij per persoon bijna 30.000 euro meer aan salaris overgemaakt. DeLees verder »

Meerderheid wil eerder stoppen met werken

vr 9 november, 2018

Het grootste deel van de Nederlandse beroepsbevolking wil niet wachten met stoppen met werken tot zij de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Zij willen eerder met pensioen. Dit blijkt uit een onderzoek van het overheidsplatform WijzerLees verder »

Emile Ratelband naar rechter voor aanpassen leeftijd

ma 5 november, 2018

Emile Ratelband voelt zich gediscrimineerd over zijn leeftijd. De zelfverklaarde bewustzijnsgoeroe is 69 jaar oud, maar voelt zich veel jonger. Zelf houdt hij het eerder op 49 jaar. Hij stapte naar de rechter om zijn geboortedatumLees verder »

Celstraf voor achterlaten zoontje op Amsterdam CS

ma 5 november, 2018

Eind november vorig jaar liet een 40-jarige vrouw haar 3-jarige zoontje alleen achter op het Centraal Station van Amsterdam. Dit omdat zij niet meer voor hem kon zorgen. De vrouw krijgt hiervoor 19 dagen gevangenisstrafLees verder »

Pensioenen bedreigd door privacyregels

ma 29 oktober, 2018

De nieuwe privacyregels maken het pensioenfondsen extra lastig om eigenaren van vergeten pensioenen te traceren. Hierdoor bestaat de kans dat duizenden mensen hun pensioen nooit zullen krijgen. Nooit gemeld Als we het hebben over vergetenLees verder »

Mooie sollicitant vaker op gesprek

vr 19 oktober, 2018

Hoe mooier je bent, hoe vaker je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit blijkt uit een onderzoek van online cv-bedrijf CVster. Zij stuurden 300 fictieve cv’s naar recruiters en kwamen al snel tot de conclusieLees verder »

Poolse vrouwen seksueel geïntimideerd op Nederlandse werkvloer

di 16 oktober, 2018

Poolse vrouwen die werken in Nederland lopen een verhoogd risico op seksuele intimidatie op de werkvloer. Daarnaast is er een gebrek aan hulpverlening voor vrouwen die hier slachtoffer van worden. Dit blijkt uit een onderzoekLees verder »