Blog

Blog

Werknemers vinden werk privebalans belangrijker dan loon

ma 16 juli, 2018

Nederlandse werknemers hechten veel waarde aan hun werk-privebalans. De meeste werknemers vinden dit belangrijker dan het loon. Het is aan de werkgever om werknemers een zo’n aantrekkelijk mogelijk pakket aan te bieden waarin genoeg tijdLees verder »

Vakantiestress op kantoor

di 10 juli, 2018

De vakanties zijn begonnen. Het lijkt een periode van relaxen en ontspanning, maar toch brengt de vakantie ook veel stress met zich mee. 40 procent van de werkende Nederlanders heeft extra stress in de periodeLees verder »

‘Zielig persoon’ geen belediging

vr 6 juli, 2018

Een burenruzie in Schalkhaar liep steeds verder uit de hand. Uiteindelijk plaatste een 42-jarige inwoonster van Schalkhaar een berichtje op haar Facebook-pagina, waarin zij de buurman uitmaakte voor ‘zielig persoon’. De buurman deed aangifte van belediging.Lees verder »

Patiënt overlijdt, toch ontslagvergoeding voor telefoniste

vr 6 juli, 2018

Een telefoniste van de huisartsenpost in Zeeuws-Vlaanderen liet in haar werk een flinke steek vallen. Hierdoor kwam een patiënt te overlijden. Achteraf bleek dat er vaker problemen met de betreffende telefoniste waren geweest. Toch moetLees verder »

Proefproces over beloning advocaten bij massaclaims

di 26 juni, 2018

Begin januari werd De Haan Advocaten uit Groningen door de Raad van Discipline op de vingers getikt. Zij zouden ontoelaatbare prijsafspraken hebben gemaakt met gedupeerden van aardbevingsschade in Groningen. Nu buigt het Hof van DisciplineLees verder »

Rechtszaak om 8 cent

di 19 juni, 2018

In Haarlem vond afgelopen week een heuse rechtszaak plaats om een vordering van 0,08 euro. Mijndomein Internetbedrijf Mijndomein besloot voor een paar eurocent naar de rechter te stappen. Dit nadat mevrouw Timmermans haar rekening vanLees verder »

Buitenlandse kandidaten genegeerd door uitzendbureaus

ma 18 juni, 2018

Heb je een “vreemde” naam en stuur je je cv op naar een uitzendbureau? Dan is de kans groot dat jouw cv niet eens in de kaartenbak wordt opgenomen. Uitzendbureaus blijken nogal de neiging teLees verder »

Ontslag loslippige croupier teruggedraaid

wo 13 juni, 2018

Het ontslag van een 44-jarige man werd onlangs door de kantonrechter in Amsterdam nietig verklaard. Holland Casino had de man een minder zware straf kunnen geven, nadat hij anderen had verteld over het gokgedrag vanLees verder »

Slachtoffers beter beschermd

wo 13 juni, 2018

Doe je aangifte bij de politie van een misdrijf, dan word je voortaan beter beschermd. Om de bescherming van slachtoffers te verbeteren en te voorkomen dat iemand in korte tijd weer slachtoffer wordt hebben deLees verder »

Ouders willen man (30) uit huis

ma 4 juni, 2018

De ouders van een dertig-jarige man uit de VS zaten met hun handen in het haar. Hun volwassen zoon weigerde het huis uit te gaan, terwijl zijn ouders er ondertussen wel een beetje klaar meeLees verder »