Echtscheiding

  • Bij een echtscheiding moet er veel geregeld worden.
  • Schakel hier de juiste hulp bij in!
  • Wil jij weten wie jou het beste kan helpen? Wij geven je gratis advies!
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Heb je te maken met een echtscheiding, dan komt er heel wat op je af. Het is een vervelende gebeurtenis, die veel emoties met zich meebrengt. Daarnaast moet er ook nog eens veel geregeld worden. Al jullie spullen, vermogen en schulden moeten worden verdeeld, er moet een duidelijk ouderschapsplan komen voor de kinderen, de alimentatie moet worden bekeken en één van jullie zal waarschijnlijk een andere woning moeten gaan zoeken. Dat is niet niks. Het is dan ook belangrijk om hierbij de juiste hulp in te schakelen. Dit maakt alles net even een stukje gemakkelijker.

Advocaat of mediator voor echtscheiding

Ga je uit elkaar, dan kun je op verschillende manieren hulp inschakelen. Voor welke vorm je kiest, is afhankelijk van jouw situatie. Kunnen jullie nog goed met elkaar overleggen, dan kan mediation een goede keuze zijn. Een mediator zit bij jullie gesprekken en zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. In goed overleg maken jullie onder begeleiding van de mediator alle afspraken die nodig zijn voor de echtscheiding. Dit is een manier van uit elkaar gaan die alleen geschikt is als jullie er echt samen uit willen komen. Mediation is vaak beter voor de verstandhouding. Daarnaast houden mensen die via mediation uit elkaar zijn gegaan zich meestal beter aan de gemaakte afspraken. Het nadeel van mediation is dat de mediator geen knopen voor jullie kan doorhakken. Jullie moeten zelf alle beslissingen nemen. Zoek je een goede mediator, neem dan voor advies contact met ons op. Wij weten precies wie jou het beste kan helpen!

Gezamenlijke echtscheidingsadvocaat

Kunnen jullie nog goed met elkaar overleggen en weten jullie eigenlijk al grotendeels hoe jullie alles willen regelen, dan is mediation eigenlijk niet meer nodig. Alle afspraken zijn immers al gemaakt. In dat geval kunnen jullie het beste een gezamenlijke advocaat in de arm nemen. Deze kan al jullie afspraken op de juiste manier op papier zetten en de scheiding indienen.

Eigen advocaat

Is er geen overleg meer mogelijk, dan is het beter om een eigen advocaat in te schakelen. Jouw advocaat gaat alleen voor jou aan de slag. Hij/zij komt op voor jouw belangen en zal zijn uiterste best doen om jou hier zo goed mogelijk uit te laten komen. Is een van jullie ondernemer, ook dan is het verstandig om een eigen advocaat in te schakelen!

Keuze maken

Al met al zijn er nog best wel wat opties en kan het best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Toch is dit wel heel belangrijk. Niet alleen voor de voortgang, maar ook als het gaat om de kosten waar je mee te maken krijgt. Onze juridische medewerkers helpen je hier graag bij. Zij luisteren naar je verhaal en geven je gratis advies over de vervolgstappen. Als jij dat wilt brengen zij je ook in contact met de juiste advocaat of mediator bij jou in de buurt. Wij werken meer dan 10 jaar samen met een groot aantal ervaren en deskundige familierecht advocaten en weten hierdoor precies wie jou het beste kan helpen. Daarnaast kun je via ons ook de nodige kosten besparen. Onze familierecht advocaten werken namelijk voor het laagste uurtarief van € 159,-, exclusief btw. Neem nu vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn op werkdagen ook telefonisch bereikbaar op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten).

Meer informatie