Familierecht

  • Zaken als scheiden, alimentatie en de omgangsregeling vallen allemaal onder het familierecht.
  • Een mediator of familierecht advocaat kan je hierbij helpen.
  • Heb je vragen? Wij geven je gratis advies!
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Lees voor

Heb jij te maken met een scheiding? Ga je uit elkaar na samenwonen? Is er een discussie over de omgangsregeling of alimentatie? Dan heb je het over het familierecht, maar ook bijvoorbeeld erkenning, gezag of een naamswijziging vallen onder het familierecht. Eigenlijk kun je er van uit gaan dat alles wat te maken heeft met afstamming, geboorte en huwelijk onder het familierecht valt. Heb jij juridische hulp nodig op dit vlak, dan kun je terecht bij een familierecht advocaat.

Specialisaties familierecht

Nou zijn er vooral op het gebied van het familierecht heel wat advocaten te vinden. Maar wie kun je nou het beste inschakelen? Het is belangrijk om te weten dat ook familierecht advocaten hun eigen specialisaties hebben. De één houdt zich voornamelijk bezig met alimentatiezaken, de ander met scheidingen en weer een ander is erg goed in scheidingen waar ondernemers bij betrokken zijn. Wie jou het beste kan helpen, hangt dus vooral af van jouw situatie.

Schakel de juiste familierecht advocaat in!

Wij werken samen met een grote groep ervaren familierecht advocaten door heel Nederland. Doordat wij de advocaten persoonlijk kennen, weten wij precies wie jouw zaak het beste op kan pakken. Daar komt nog bij dat al onze advocaten werken tegen het laagste uurtarief. Zo krijg je de beste hulp tegen het laagste tarief. Bel ons vrijblijvend voor meer informatie op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in. Wij luisteren naar jouw situatie en adviseren welke vervolgstappen nodig zijn.

Familierecht advocaat

Een familierecht advocaat zorgt ervoor dat jouw zaak juridisch gezien zo goed mogelijk geregeld wordt. Door alles goed te regelen kun je in een later stadium problemen en kosten voorkomen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een scheiding kun je er voor kiezen om samen naar één advocaat te gaan. Deze advocaat zal alles voor jullie samen regelen. Is er tussen jullie geen overleg meer mogelijk of staan jullie op bepaalde punten tegenover elkaar, dan is het slimmer om een eigen advocaat in de arm te nemen. Jouw advocaat zal zich dan puur richten op jouw belangen. Ook als er sprake is van een vechtscheiding of als de ex zich niet aan de afspraken houdt, neem je ieder een eigen advocaat. Door ons landelijke netwerk van advocaten hebben wij altijd wel een goede en ervaren advocaat bij jou in de buurt. Neem contact op met onze juridische medewerkers voor meer informatie en juridisch advies.

Zie voor meer informatie ook:

Mediation

Kunnen jullie nog goed met elkaar overleggen, dan heb je ook de mogelijkheid om een mediator in te schakelen. Hier ga je samen heen. De mediator helpt jullie om in goed overleg tot een oplossing te komen. Op deze manier kun je via een mediationtraject samen de scheiding regelen, een ouderschapsplan opstellen, tot alimentatieafspraken komen of andere afspraken maken over bijvoorbeeld de kinderen. Doordat jullie in goed overleg de afspraken maken, voelt dit een stuk prettiger. Daarnaast is de kans groter dat de afspraken zonder problemen door jullie beiden worden nageleefd.

Wil jij weten of het inschakelen van een mediator in jullie geval zinvol zou zijn? Leg jouw situatie dan eens voor aan onze juridische medewerkers. Zij kunnen goed inschatten welke hulp hier beter op zijn plek is: een mediator of een advocaat. Zij geven je gratis juridisch advies en kunnen je direct in contact brengen met de juiste specialist bij jou in de buurt. Je kunt hen bereiken op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of een berichtje achterlaten op het contactformulier.

Meer informatie