Vroeger werkten advocaten nog wel eens op basis van no cure no pay. Dit hield in dat de advocaat werd betaald aan de hand van het gehaalde resultaat. Ondertussen is de no cure no pay methode verboden. Toch is er nog wel een andere optie mogelijk en dat is no cure low pay. Bij deze methode mag een advocaat bij een slecht resultaat een minimaal bedrag in rekening brengen. Loopt de zaak wel goed af, dan mag dit een hoger bedrag zijn. Lang niet alle advocaten zullen deze methode willen toepassen, daarnaast is lang niet iedere zaak hiervoor geschikt.

Financiële situatie

Sowieso is het zo dat advocaten rekening moeten houden met de financiële situatie van hun cliënt. Is deze financiële situatie slecht en komt dit wellicht ook door het verliezen van de zaak, dan kan een advocaat de rekening naar beneden bijstellen. Incassozaken kunnen wel op no cure no pay basis. Dit betekent dat je pas een rekening ontvangt als er daadwerkelijk iets is geïncasseerd. Maak hierover wel altijd goede afspraken met de advocaat. Dat zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

In de meeste gevallen is het dus niet mogelijk om de advocaat op basis van no cure no pay in te schakelen. Wel kunnen wij je helpen hoge advocaatkosten te voorkomen. Onze ervaren advocaten werken voor een scherp tarief van € 159,-, exclusief btw. Neem vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers en zij helpen je verder.

Fixed Fee

In veel gevallen is het ook mogelijk om een vaste prijs met de advocaat af te spreken. Dit heet een fixed fee. Een fixed fee zorgt ervoor dat je qua kosten precies weet waar je aan toe bent. Dat is natuurlijk wel prettig. Het lastige is dat de advocaat, doordat jullie een vaste prijs hebben afgesproken, niet wordt geprikkeld om extra tijd in jouw zaak te stoppen. Ze krijgen hun geld immers toch wel. Over het algemeen zullen advocaten alleen een vaste prijs willen afspreken als zij goed kunnen inschatten hoeveel uren zij aan de zaak kwijt zullen zijn. Niet iedere zaak is hier dus geschikt voor. Wil je meer informatie over jouw situatie? Of ben je benieuwd wat de behandeling van jouw zaak ongeveer gaat kosten? Onze juridische medewerkers informeren jou graag geheel vrijblijvend.

Uitonderhandelen arbeidszaken

Heb je te maken met ontslag of een arbeidsconflict, dan zal de advocaat altijd proberen zijn kosten zoveel mogelijk neer te leggen bij de werkgever. Dit heet het uitonderhandelen van de kosten. De werkgever draait uiteindelijk op voor de kosten. Dat scheelt.

Kostenplaatje

Voor je de advocaat officieel inschakelt is het belangrijk dat je alvast een beetje weet hoe het kostenplaatje eruit gaat zien. Alleen dan kun je bepalen of het ook zinvol is om actie te ondernemen. Wil je bijvoorbeeld een alimentatieverlaging en geeft de advocaat aan dat de verlaging ongeveer 10 euro per maand zal zijn, dan is het kosten- batenplaatje niet interessant. Wil jij een inschatting van het kosten- batenplaatje van jouw zaak? Onze juridische medewerkers geven je hier gratis advies over!