Advocaten hanteren uiteenlopende uurtarieven, er zijn advocaten met een tarief van €400 per uur. Hierbij komen vaak nog kantoorkosten. Conclusie: een advocaat kost klauwen met geld, maar je hebt ze in sommige gevallen wel nodig!

Gelukkig komen wij met een oplossing zodat het recht voor iedereen betaalbaar blijft. Onze advocaten werken namelijk voor het lage tarief van € 159,- per uur. Omdat wij zorgvuldig hebben gekeken naar dit tarief kunnen zij hun werk hiervoor doen zonder in te leveren op kwaliteit. Zij pakken zaken speciaal voor klanten van laagste advocatentarief op als promotie voor hun kantoor. Maak hier direct gebruik van en bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten).

Toevoeging voor kosten advocaat

Als je geluk hebt, kom je in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand of een toevoeging. In dat geval betaalt de overheid het grootste gedeelte van de kosten van jouw advocaat. Zelf betaal je alleen een eigen bijdrage. Dat scheelt een hoop. Je komt alleen in aanmerking voor zo’n bijdrage van de overheid als jouw inkomen beneden een bepaalde grens ligt. Heb je pech, dan kom je hier niet voor in aanmerking en moet je de kosten van een advocaat helemaal zelf betalen. Dat kan flink tegenvallen. Wil je hoge advocaatkosten vermijden? Wij brengen je in contact met een deskundige advocaat die werkt tegen het scherpe tarief van € 159,-. 

Kosten advocaat te hoog

In veel gevallen zijn de kosten voor een advocaat zo hoog, dat mensen dit niet kunnen betalen. Omdat ze zo opzien tegen het kostenplaatje besluiten ze af te zien van verdere actie. Soms kan dit hele vervelende gevolgen hebben.

Voorbeeld advocaatkosten bij alimentatiezaak

Tom en Charlene zijn gescheiden. Tom betaalt kinderalimentatie. Sinds enige tijd is Charlene echter iets meer gaan verdienen en zijn de kinderen vaker bij hun vader. Tom is zelf zijn baan kwijtgeraakt. Gelukkig heeft hij snel een nieuwe baan gevonden, maar wel met een lager salaris. Tom heeft hier een goede reden om de alimentatie te verlagen. Dit is voor hem ook erg belangrijk, want op dit moment heeft hij eigenlijk best wel moeite om rond te komen. Geld om af en toe iets leuks met de kinderen te doen is er niet. Hij wil de alimentatie graag verlagen, maar Charlene wil niet meewerken. Hij komt met zijn inkomen net niet in aanmerking voor een toevoeging of een pro-deo advocaat en moet de advocaatkosten dus zelf gaan betalen. Uit het eerste gesprek met de advocaat blijkt dat de kosten wel eens rond de 2000 euro kunnen liggen. Meneer kan dit onmogelijk opbrengen. Daarnaast weet hij dat zijn ex met haar inkomen wel in aanmerking zal komen voor een pro-deo advocaat en dat zij dus een langere adem zal hebben. Vanwege het kostenplaatje ziet hij af van de zaak en blijft het hoge alimentatiebedrag betalen.

Krom recht

Uit bovenstaand voorbeeld blijkt duidelijk hoe krom het recht kan zijn. Stel dat de situatie andersom was geweest, dan had Charlene ongetwijfeld direct actie ondernomen. De kosten worden in haar geval toch grotendeels door de overheid betaald. Tom staat volledig in zijn recht, maar heeft hier niets aan als hij niet even 2000 euro op tafel legt. Natuurlijk heeft hij bijna de garantie dat het alimentatiebedrag omlaag gaat, maar dan nog duurt het een hele poos voor je die 2000 euro hebt terugverdiend.

Lage kosten advocaat en goede kwaliteit

Iedereen moet tegen overzichtelijke kosten gebruik kunnen maken van een advocaat om zo hun recht te halen. Onze advocaten helpen iedereen tegen het lage uurtarief van € 159,-, exclusief btw. Heb je een juridische kwestie op het gebied van alimentatie, scheiden, huurrechtontslag, een conflict over een erfenis of een andere zaak op het gebied van familierecht, arbeidsrecht, ambtenarenrecht, erfrecht of ander rechtsgebied, dan hebben wij de juiste specialist voor jou. Neem contact op met onze juridische medewerkers, dan kijken we samen of het verstandig is om actie te ondernemen. Dit contact is gratis en vrijblijvend.