Erfrecht

Erfrecht

Een overlijden brengt nogal wat met zich mee. Los van het verdriet en het regelen van het afscheid moeten er ook nog veel andere zaken geregeld worden. Helaas loopt dit niet altijd even soepel. Mede door de emoties die meespelen wil het afwikkelen van de erfenis nogal eens problemen met zich meebrengen. Door het verdriet reageren we anders dan normaal en begrijpen we elkaar ook niet altijd even goed. Daarnaast veranderen mensen soms als het om geld gaat. Een conflict ligt op de loer. Een specialist op het gebied van erfrecht kan hulp bieden en ervoor zorgen dat jullie er in goed overleg uitkomen of ervoor zorgen dat er een uitspraak wordt gedaan door de rechter.

TIP: Zit jij zelf in een lastige situatie wat betreft het afwikkelen van een erfenis, bel ons dan gerust voor vrijblijvend informatie en advies. Wij zijn tijdens kantoortijden te bereiken op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten). Onze medewerkers proberen je verder op weg te helpen en kunnen je eventueel in contact brengen met een goede erfrecht advocaat of mediator.

Problemen met verdeling

Zowel het verdelen van de spullen van de overledene als het verdelen van geld en de woning is vaak een lastige kwestie. Helemaal als er geen testament is, zul je er als nabestaanden samen uit moeten komen. Wie krijgt dat mooie schilderij dat al jaren in de familie is en voor wie zijn de sieraden van moeder. Moeilijke vragen, die deze moeilijke periode zeker niet makkelijker maken. Vaak lukt het uiteindelijk wel om er samen uit te komen, maar lukt dit niet, dan is het mogelijk om hier hulp bij in te schakelen.

Conflict over erfenis

Soms gaat het nog een stapje verder en ontstaat er ruzie tussen de nabestaanden. Een van de broers heeft het idee dat de executeur geld achter houdt of de ene zus wil in de woning blijven wonen, terwijl de anderen het hier niet mee eens zijn. In dit soort gevallen kan een rechter bijvoorbeeld de executeur ontslaan en een nieuwe executeur aanstellen of een knoop doorhakken over wie wat toegewezen krijgt. Schakel hulp in wanneer er conflicten ontstaan en onderling overleg niet meer mogelijk is.

Erfrecht advocaat of mediator

Bij erfrecht kan zowel een advocaat als een mediator hulp bieden. Als het nog enigszins mogelijk is om er samen uit te komen kan een mediator een uitkomst zijn. Staan jullie recht tegenover elkaar, dan kan de advocaat ervoor zorgen dat er een oplossing komt. Ben je op zoek naar een erfrecht specialist? Neem dan even contact met ons op. Wij geven je gratis juridisch advies en brengen je in contact met de juiste advocaat of mediator bij jou in de buurt. Al onze ervaren advocaten werken voor het laagste advocaten uurtarief in Nederland.

Advocaat voor het laagste tarief!

Advies aanvragen is gratis en vrijblijvend. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op je aanvraag en worden niet voor marketing doeleinden ingezet.