Erfrecht

  • Het verdelen van een erfenis kan soms conflicten veroorzaken.
  • Een mediator of advocaat kan wellicht helpen.
  • Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn? Wij geven je gratis advies!
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Een overlijden brengt nogal wat met zich mee. Los van het verdriet en het regelen van het afscheid moeten er ook nog veel andere zaken geregeld worden. Helaas loopt dit niet altijd even soepel. Onder anderen door de emoties die meespelen wil het afwikkelen van de erfenis nogal eens problemen met zich meebrengen. Door het verdriet reageren we anders dan normaal en begrijpen we elkaar ook niet altijd even goed. Daarnaast veranderen mensen soms als het om geld gaat. Een conflict ligt op de loer. Een specialist op het gebied van erfrecht kan hierbij helpen en ervoor zorgen dat jullie er toch in goed overleg uitkomen of ervoor zorgen dat er een uitspraak wordt gedaan door de rechter.

Let op:
Zit jij zelf in een lastige situatie wat betreft het afwikkelen van een erfenis, bel ons dan gerust voor vrijblijvend informatie en advies. Wij zijn tijdens kantoortijden te bereiken op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten). Onze medewerkers proberen je verder op weg te helpen en kunnen je eventueel in contact brengen met een goede erfrecht advocaat of mediator.

Problemen met verdeling

Zowel het verdelen van de spullen van de overledene als het verdelen van geld en de woning kan de nodige problemen met zich meebrengen. Helemaal als er geen testament is, zul je hier als nabestaanden samen uit moeten komen. Wie krijgt dat mooie schilderij dat al jaren in de familie is? Voor wie zijn de sieraden van moeder?

Moeilijke vragen, die deze moeilijke periode zeker niet makkelijker maken. Vaak lukt het uiteindelijk wel om er samen uit te komen, maar lukt dit niet, dan is het mogelijk om hier hulp bij in te schakelen. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om de inboedel te laten taxeren, zodat je ervoor kan zorgen dat de waarde van wat iedereen krijgt gelijk is. Wij werken samen met taxatiebureau Value & Views. Vul vrijblijvend het contactformulier in voor meer informatie over een taxatie. Een andere optie is het inschakelen van een mediator. De kan met jullie om tafel om samen naar een goede oplossing te zoeken. Ook hiermee kunnen wij jou helpen.

Conflict over erfenis

Soms gaat het nog een stapje verder en ontstaat er ruzie tussen de nabestaanden. Eén van de broers heeft het idee dat de executeur geld achterhoudt of de ene zus wil in de woning blijven wonen, terwijl de anderen de woning willen verkopen. Soms lukt het gewoonweg niet om hier in goed overleg uit te komen. In dat geval kun je een erfrecht advocaat inschakelen die je hierbij gaat helpen. Zo kan een advocaat er via de rechter voor zorgen dat de executeur wordt ontslagen. Ook kun je de rechter vragen een knoop door te hakken over de verdeling of bijvoorbeeld de verkoop van de woning. Schakel hulp in wanneer er conflicten ontstaan en onderling overleg niet meer mogelijk is.

Erfrecht advocaat of mediator

Bij problemen binnen het erfrecht kan zowel een advocaat als een mediator hulp bieden. Als het nog enigszins mogelijk is om er samen uit te komen kan een mediator een uitkomst zijn. Staan jullie recht tegenover elkaar, dan kan de advocaat ervoor zorgen dat er een oplossing komt. Ben je op zoek naar een erfrecht specialist? Neem dan even contact met ons op. Wij geven je gratis juridisch advies en brengen je in contact met de juiste advocaat of mediator bij jou in de buurt. Al onze ervaren advocaten en mediators werken voor het laagste advocaten uurtarief in Nederland.

Meer informatie