Verbintenissenrecht

  • Particulieren en ondernemers krijgen allemaal te maken met het verbintenissenrecht.
  • Zorg dat je weet wat je rechten en plichten zijn.
  • Heb je een probleem of vraag? Wij helpen je graag!
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Zowel particulieren als ondernemers krijgen allemaal wel eens te maken met het verbintenissenrecht. Het verbintenissenrecht regelt de rechtsverhouding tussen twee partijen. Hierbij gaat het dus om overeenkomsten en contracten die je met anderen afsluit. Hierbij kun je denken aan een huurovereenkomst, een overeenkomst met bijvoorbeeld een keukenleverancier of aannemer of een arbeidsovereenkomst. Daarnaast zijn er nog tal van andere overeenkomsten waar we in ons dagelijks leven mee te maken krijgen.

Krijg je een discussie of een conflict over de inhoud van zo’n overeenkomst of komt de ander de overeenkomst niet na, dan valt dit onder het verbintenissenrecht. Heb je juridische hulp nodig op dit gebied, dan geven onze juridische medewerkers je graag gratis advies. Is het nodig, dan brengen zij je in contact met een goede, ervaren verbintenissenrecht advocaat bij jou in de buurt. Vul vrijblijvend ons contactformulier in en wij bellen je terug.

Ondernemer en verbintenissenrecht

Zowel privé als in jouw onderneming sluit je dagelijks overeenkomsten. Soms over kleine dingen. Maar ook over belangrijke zaken, bijvoorbeeld het sluiten van een lening, een franchiseovereenkomst, het huren van een woning of bedrijfsruimte. Ga je zo’n overeenkomst aan dan is het belangrijk dat je alle consequenties goed kunt overzien. Je wil natuurlijk voorkomen dat er in een later stadium problemen ontstaan.

Een gespecialiseerde advocaat kan je hierbij helpen en zorgt ervoor dat je jouw risico’s zoveel mogelijk kunt beperken. Een verbintenissenrecht advocaat kan achter de schermen als adviseur optreden of op de voorgrond in de onderhandelingen. Deze advocaat helpt je bij het opstellen of nakijken van overeenkomsten en algemene voorwaarden. Daarnaast zorgt de advocaat ervoor dat alle afspraken voor jou zo gunstig mogelijk op papier komen te staan.

Particulieren en verbintenissenrecht

Ook als particulier kom je vaker in aanraking met het verbintenissenrecht dan je denkt. Schakel je een schilder in om je huis te schilderen, dan maken jullie hier afspraken over. Huur je een woning, dan teken je een huurcontract. Heb je een baan, dan heb je een arbeidsovereenkomst of misschien heb jij een familielid een grote som geld geleend en hier afspraken over op papier gezet. Al dit soort overeenkomsten vallen onder het verbintenissenrecht.

Het komt vaak voor dat er discussie ontstaat over de afspraken die zijn gemaakt. Bijvoorbeeld over de duur van de overeenkomst, het opzegtermijn of de algemene voorwaarden. Onze advocaten zijn er om jouw vragen te beantwoorden en je zo nodig verder te helpen. Een advocaat legt jouw rechten en plichten uit in begrijpbare taal. Als een gerechtelijke procedure onvermijdelijk is, kan een advocaat je hierin bijstaan. Neem voor meer informatie contact op met onze juridische medewerkers.

Juridische geschillen en consequenties

Toch kun je niet voorkomen dat er soms toch discussies of conflicten ontstaan. Heb je een geschil over de uitvoering van een overeenkomst, dan is het belangrijk om snel helder te hebben wat je rechten en plichten zijn en welke consequenties zo’n juridisch geschil kan hebben.

Welke juridische stappen moeten genomen worden om te zorgen dat de tegenpartij de overeenkomst nakomt? Moet er een ingebrekestelling verzonden worden? Kun je in plaats van nakoming ook schadevergoeding eisen? Kun je aanspraak maken op boetes? En welke gevolgen hebben de kleine lettertjes in de algemene voorwaarden? Een advocaat die thuis is in het verbintenissenrecht weet het antwoord op deze vragen en onderneemt de juiste vervolgstappen. Bel ons voor vrijblijvend advies op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten).

Juridische hulp verbintenissenrecht

Binnen het verbintenissenrecht zijn er dus veel zaken waar aan gedacht moet worden. Niemand zit te wachten op conflicten op dit gebied. Schakel de hulp in van een specialist die je verder helpt. Dit geeft een stukje rust en zekerheid. Een advocaat heeft kennis van de bestaande wet- en regelgeving en houdt rekening met jouw rechten en plichten. Ook kan een advocaat ervoor zorgen dat een contract wordt nagekomen of ontbonden. Het is belangrijk om hierbij de beste advocaat in te schakelen, maar zorg er wel voor dat je niet teveel betaalt. Al onze advocaten hebben veel ervaring met het verbintenissenrecht en pakken jouw zaak op tegen het laagste uurtarief van € 159,-. Neem contact met ons op en wij helpen je verder. Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten).

Meer informatie