Alimentatie

  • Het is lastig om onderling afspraken te maken over de alimentatie.
  • Laat de alimentatie altijd berekenen. Zo kun je een eerlijke afspraak maken.
  • Heb jij vragen over de alimentatie? Wij helpen je graag!
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Lees voor

Alimentatie is vaak een moeilijk onderwerp binnen een scheiding of bij het uit elkaar gaan na te hebben samengewoond. Heb je recht op partneralimentatie? Betaal je niet teveel alimentatie aan je partner? Ontvang je te weinig kinderalimentatie voor de kinderen? En wat als de ex niet betaalt? Omdat jullie hierin tegenstrijdige belangen hebben, is het niet altijd even makkelijk om tot afspraken te komen. Laat je altijd goed informeren over je rechten en plichten en zorg ervoor dat jullie duidelijke afspraken maken over de alimentatie. Dit voorkomt onnodige discussies en ruzies.

Alimentatie berekening

De meeste ruzies tussen stellen die uit elkaar gaan, gaan over geld. Alimentatie is hier ook een belangrijk onderwerp bij. Toch hoeft de alimentatie helemaal geen discussiepunt te zijn. Er is namelijk duidelijk bepaald hoe deze moet worden berekend. Kunnen jullie nog goed met elkaar overleggen, dan is het slim om een officiële alimentatieberekening te laten maken. Op die manier kun je discussies vermijden en weten jullie zeker dat jullie een eerlijk bedrag met elkaar afspreken. Op die manier weet de één zeker dat hij/zij niet teveel betaalt, terwijl de ander zeker weet dat hij/zij krijgt waar hij/zij recht op heeft. Einde discussie. Wij kunnen zo’n alimentatie berekening voor je maken. Dit scheelt je een hoop geld en gedoe. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust even vrijblijvend contact op met onze juridische adviseurs. Zij geven je alle informatie die je nodig hebt.

Geen goed overleg

Kunnen jullie niet meer met elkaar overleggen, dan is zo’n alimentatieberekening helaas geen oplossing. Komen jullie er samen niet uit, dan kan een advocaat je helpen om tot een goed alimentatiebedrag te komen. Neem jij zelf een advocaat in de arm, dan zal deze advocaat alleen jouw belangen gaan behartigen. Wil jij alimentatie gaan ontvangen, dan zal de advocaat ervoor zorgen dat het bedrag zo hoog mogelijk wordt vastgesteld. Heb jij een advocaat nodig, dan helpen wij je hier graag bij. Wij hebben een groot netwerk van familierecht advocaten door heel Nederland die zijn gespecialiseerd in alimentatiezaken. Zij helpen je tegen het laagste tarief van € 159,-. Zo krijg je goede hulp zonder dat je hier de hoofdprijs voor betaalt.

Herziening alimentatie

Verandert er iets in jouw situatie, dan kan dit ook effect hebben op de alimentatie. Betaal je alimentatie en raak je je baan kwijt, dan heb je een goede reden voor een alimentatieverlaging. Hadden jullie ooit een co-ouderschap, maar wonen de kinderen nu fulltime bij jou, dan heb je een goede reden voor een alimentatieverhoging. Zo zijn er tal van zaken die invloed kunnen hebben op de hoogte van de alimentatie. Het lastige is wel dat dit niet automatisch wordt aangepast. Je zult hier zelf actie op moeten ondernemen. Wil jij weten of het in jouw geval slim is om de alimentatie te herzien? Neem dan vrijblijvend contact op met onze juridische adviseurs. Zij geven je gratis advies! Onze juridische adviseurs zijn bereikbaar op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of via het contactformulier.

De alimentatie wordt niet betaald. Wat nu?

Het is natuurlijk heel vervelend als de ex de afspraken niet nakomt. Staan jullie afspraken over de alimentatie op papier, dan kun je de alimentatie vaak vrij gemakkelijk gaan vorderen. Staat er niets op papier, dan wordt het lastiger om te krijgen waar je recht op hebt. In dat geval kun je het beste terecht bij een advocaat. Die zal er voor zorgen dat er alsnog een alimentatieregeling wordt getroffen.

Advocaat alimentatie

Hoge advocaatkosten zijn bij veel alimentatiezaken een probleem. Daarom werken al onze ervaren advocaten voor een vast laag bedrag van € 159,-, exclusief btw. Goede en snelle juridische dienstverlening voor het laagste advocaten uurtarief in Nederland. Overleg vrijblijvend met onze juridische adviseurs of een advocaat in jouw situatie nodig is.

Meer informatie