Ouderschapsplan

Ouderschapsplan

Lig je in scheiding en heb je minderjarige kinderen? Dan is een ouderschapsplan verplicht. Onze advocaten geven graag advies over een goed inhoudelijk ouderschapsplan en dienen dit voor je in bij de rechter! Al onze echtscheidingsadvocaten werken voor het laagste advocatentarief van € 108,57, exclusief BTW. Een scheiding is al duur genoeg, bespaar nu op de advocaatkosten! Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in.

Ouderschapsplan verplicht

Het ouderschapsplan is verplicht wanneer je minderjarige kinderen hebt en gaat scheiden. Ook bij het beëindigen van een geregistreerd partnerschap, scheiding van tafel en bed en ouders met gezamenlijk gezag die uit elkaar gaan is een ouderschapsplan verplicht. In het ouderschapsplan regel je samen de omgang na een scheiding. Het idee is dat beide ouders zich verantwoordelijk voelen voor hun kind(eren) na de scheiding. Het ouderschapsplan moet door beide ouders ondertekend worden. Daarnaast is het verstandig dat het ouderschapsplan door de rechter wordt bekrachtigd. Bespreek met onze advocaat de juiste aanpak.

Inhoud ouderschapsplan

De inhoud van het ouderschapsplan mag je als ouders zelf bepalen. Er zijn echter een aantal zaken die er in moeten staan:

  • de omgang met het kind (het kind heeft recht op contact met beide ouders)
  • de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken
  • de manier waarop je elkaar informeert over de ontwikkeling van jullie kind
  • de kosten van de verzorging en opvoeding van jullie minderjarige kind
  • hoe je met elkaar overlegt over belangrijke zaken die jullie kind aangaan

Advocaat ouderschapsplan

Een advocaat kan het ouderschapsplan laten bekrachtigen door de rechter. Dit is niet verplicht, maar wel verstandig. Meer weten? Onze juridische medewerkers zitten klaar om je vrijblijvend te adviseren. Zij kunnen je tevens in contact brengen met een ervaren echtscheidingsadvocaat uit ons netwerk. Al onze advocaten werken voor het vaste lage uurtarief van € 108,57, exclusief BTW.

Advocaat voor het laagste tarief!

Advies aanvragen is gratis en vrijblijvend. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op je aanvraag en worden niet voor marketing doeleinden ingezet.