Met de kosten van de advocaat ben je er nog niet. Vaak lukt het om een rechtszaak te vermijden en er samen (de advocaten onderling) uit te komen. Lukt dit toch niet, dan zal de rechter er aan te pas moeten komen. Ook moet een rechter bijvoorbeeld bij een scheiding de gemaakte afspraken bekrachtigen. De rechter helemaal vermijden kan dus niet altijd. Moet er een rechter worden ingeschakeld, dan brengt dit de nodige extra kosten met zich mee.

Griffierecht

De griffierechten zijn de kosten die je moet betalen voor het starten van een procedure bij de rechtbank. Betaal je deze kosten niet, dan kan het zijn dat de rechtbank jouw zaak niet in behandeling neemt. De hoogte van de griffierechten zijn afhankelijk van het soort zaak en je inkomen. Vaak worden de griffierechten voorgeschoten door de advocaat. Deze brengt de kosten van de rechtszaak dan later weer bij jou in rekening.

Totale kosten rechtszaak

Probeer voor je een rechtszaak start het totale kostenplaatje helder te krijgen. Wanneer je de kosten voor een rechtszaak weet kan je een goede inschatting maken of het zinvol is een procedure te starten. Onze juridische medewerkers kunnen jou vrijblijvend helpen. Zij kijken samen met jou of jouw zaak kans van slagen heeft en of de kosten zullen opwegen tegen wat het zal opleveren.

Hulp deskundige advocaat

Heb je inderdaad een goede zaak en is het kosten- batenplaatje interessant, dan kunnen onze medewerkers je in contact brengen met een goede, gespecialiseerde advocaat bij jou in de buurt. Deze zal met je doorspreken wat de mogelijkheden zijn en wat verstandig is. Zij kunnen de zaak voor jou oppakken voor het laagste advocatentarief van € 159,- exclusief btw per uur. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend advies.