Als je een rechtsbijstandverzekering hebt kun je deze inschakelen bij juridische problemen. Maar haalt de rechtsbijstandverzekering wel het onderste uit de kan? Wat veel mensen niet weten is dat je in veel gevallen een vrije advocaatkeuze hebt bij een rechtsbijstandverzekering. Dit betekent dat je ook jouw eigen advocaat of jurist mag inschakelen op kosten van de verzekeraar.

Vrije advocaatkeuze bij procederen

Heb je een rechtsbijstandverzekering of ben je lid van een vakbond, dan mag je bij een juridische procedure altijd een eigen advocaat inschakelen op kosten van de verzekeraar. Er is vaak wel een maximum vergoeding. Met het hoge uurtarief van een gewone advocaat zit je al snel aan deze maximale vergoeding. De advocaten van Laagste Advocatentarief werken ook voor een rechtsbijstandverzekeraar tegen een aangepast tarief. Hierdoor bereik je dus minder snel de maximale vergoeding. Wordt jouw zaak toch groter en complexer dan verwacht? Ook voor jou geldt het laagste advocatentarief van € 159,- per uur, exclusief btw, als je boven de maximale vergoeding uitkomt! Wij brengen je vrijblijvend in contact met onze ervaren advocaten.

Eigen advocaat VS rechtsbijstand advocaat

Door de vrije advocaatkeuze kun je zelf kiezen wie jouw belangen gaat behartigen. Bij deze keuze is het vooral belangrijk om vertrouwen te hebben in degene die jou gaat helpen. Die advocaat moet zich voor 100% inzetten om jouw zaak tot een goed einde te brengen.

Onze ervaring is dat een eigen advocaat of jurist het over het algemeen beter doet dan een jurist van de rechtsbijstandverzekering. Ze hebben een grotere inzet en nemen de tijd voor de zaak. Een jurist van de rechtsbijstandverzekering is er bij gebaat de zaak zo snel mogelijk af te wikkelen. Dit scheelt kosten voor de verzekeraar, maar doet de zaak meestal geen goed. Als je dan toch de mogelijkheid hebt om een deskundige, ervaren advocaat in te schakelen, dan heeft dit zeker de voorkeur.

Denk dus goed na voor je bij een juridisch geschil de rechtsbijstandverzekeraar en de bond belt. Je bent niet verplicht om van hun juristen gebruik te maken. Wij geven vrijblijvend advies over de vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstand en regelen  een ervaren advocaat voor jou.