Huurrecht

  • Problemen met een huurwoning of bedrijfspand?
  • Bel ons direct voor de juiste juridische ondersteuning!
9,5
Klanten vertellen

1438 beoordelingen

Lees voor

Woon je in een huurwoning, verhuur je zelf een woning of maak je als ondernemer gebruik van een huurpand, dan valt alles wat hiermee te maken heeft onder het huurrecht. Zijn er problemen op dit gebied, dan ga je naar een advocaat die gespecialiseerd is in het huurrecht.

Waar kan een advocaat jou mee helpen?:

  • Problemen huurachterstand
  • Problemen huurcontracten
  • Opstellen en beoordelen huurcontracten
  • Geschillen tussen huurder en verhuurder na opzegging huur
  • Aanzegging ontbinding met evt. ontruiming vanuit verhuurder
  • Gebreken in woon- of kantoorruimte
  • Ontruimingsbescherming in te roepen namens de huurder
  • Overlastzaken indien hier genoeg bewijs voor ligt.

Laagste Advocatentarief werkt samen met huurrecht advocaten door heel Nederland. Zij pakken jouw zaak tegen een scherp tarief op. Zo kun je een goede huurrecht advocaat inschakelen, zonder teveel te betalen. Leg jouw situatie voor aan onze juridische medewerkers. Zij geven direct juridisch advies en helpen je verder. Je kunt ze bereiken of 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of via het contactformulier.

Huurrecht bij huurgeschillen

Problemen binnen het huurrecht worden ook wel huurgeschillen genoemd. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een achterstand in betaling, problemen met de waarborgsom, beschadiging van de woning, achterstallig onderhoud of misschien word je wel gedwongen om de woning te verlaten. Zowel de huurder als de verhuurder hebben bepaalde rechten en plichten. Deze rechten en plichten staan beschreven in het huurrecht.

Is er een probleem, dan is het belangrijk om eerst te bekijken of jullie samen tot een oplossing kunnen komen. Lukt dit niet, dan kan het verstandig zijn om een huurrecht advocaat in te schakelen. In veel gevallen ben je dan al snel 200 euro per uur kwijt. Gelukkig werkt Laagste Advocatentarief ook op dit gebied samen met een groot netwerk van goede advocaat die bereid zijn om te werken tegen het laagste advocatenuurtarief van € 159,- exclusief btw.

Mag de verhuurder een tijdelijk huurcontract geven?

Nee, de verhuurder moet je in principe direct een huurcontract voor onbepaalde tijd aanbieden. Een huurcontract van bepaalde duur mag alleen in uitzonderingsgevallen.

Uitzonderingen tijdelijk huurcontract

In principe is het verplicht om een vast huurcontract te geven. Dit geldt voor particulieren en woningcorporaties. Tijdelijke huurcontracten zijn mogelijk wanneer er sprake is van specifieke omstandigheden die een tijdelijke huurperiode rechtvaardigen. Hieronder worden de situaties opgesomd waarin een huurcontract voor bepaalde tijd mogelijk is:

  1. Studentenhuisvesting
    Een tijdelijk huurcontract is toegestaan wanneer je als student tijdelijk in een andere gemeente woont voor je studie.

  2. Tijdelijke verhuizing vanwege werk of renovatie
    Als je tijdelijk moet verhuizen omdat je eigen woning gerenoveerd wordt, of wanneer je vanwege werk tijdelijk ergens anders moet verblijven, is een tijdelijk huurcontract toegestaan.

  3. Maatschappelijke opvang of sociale nood
    Een tijdelijk huurcontract kan worden afgesloten wanneer je kunt aantonen dat je uit een maatschappelijke opvang komt of je in een urgente sociale noodsituatie bevindt, waardoor je tijdelijk een woning nodig hebt.

  4. Tweede of laatste kans
    Je kunt in aanmerking komen voor een tijdelijk huurcontract wanneer je een nieuwe kans krijgt om te huren, bijvoorbeeld nadat een eerder huurcontract is beëindigd wegens overlast of een vergelijkbare situatie.

  5. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar
    Wanneer je als jongere het huurcontract overneemt van een overleden ouder of verzorger die de woning huurde, kan een tijdelijk huurcontract worden afgesloten.

  6. Scheiding
    Bij een echtscheiding kan een tijdelijk huurcontract worden afgesloten om in de buurt van je kinderen te kunnen blijven wonen, terwijl je op zoek bent naar een permanente oplossing.

  7. Tijdelijk werk op de Waddeneilanden
    Als je vanwege werk tijdelijk naar een van de Waddeneilanden moet verhuizen, terwijl je normaal gesproken op het vasteland woont, is een tijdelijk huurcontract mogelijk.

  8. Statushouder
    Statushouders die direct uit een COA-opvanglocatie komen en wachten op permanente huisvesting, kunnen gebruikmaken van een tijdelijk huurcontract.

In alle gevallen dient het tijdelijke karakter van de huur noodzakelijk en aantoonbaar te zijn. Het doel van een tijdelijk huurcontract is om een flexibele oplossing te bieden voor situaties waarin een permanente huurrelatie niet passend is.

Contact met een advocaat

Op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Wacht niet langer en neem contact met ons op. Wij nemen de tijd om naar jouw verhaal te luisteren en geven je gratis juridisch advies. Is het nodig, dan brengen we je in contact met een huurrecht advocaat bij jou in de buurt.

Meer informatie