Krijg je ontslag, dan heb je in principe recht op een transitievergoeding. Zelfs als jouw tijdelijke contract niet wordt verlengd, kun je aanspraak maken op een transitievergoeding. Hoe hoog deze ontslagvergoeding is, wordt vastgesteld door middel van een berekening. Wat veel mensen niet weten is dat je ook kunt onderhandelen over de hoogte van de transitievergoeding. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Een advocaat kan deze onderhandelingen voor jou voeren en er zo voor zorgen dat je een zo hoog mogelijk bedrag meekrijgt.

De transitievergoeding is officieel bedoeld voor het vinden van een nieuwe baan. Zo zou je het kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een nuttige cursus of om je om te scholen. Dit is echter niet verplicht. Je mag het geld ook heel ergens anders voor gebruiken.

Voordelen onze advocaat

Ben je het niet eens met jouw ontslag? Vecht je ontslag dan aan met één van onze arbeidsrecht advocaten. Zij helpen je om zo goed mogelijk uit deze situatie te komen. Wij zetten de voordelen van onze advocaten voor je op een rij:

  • Je betaalt niet teveel voor een advocaat door het laagste uurtarief wat wij aanbieden.
  • Onze advocaten hebben veel ervaring in het arbeidsrecht.
  • Wij houden de kwaliteit van onze advocaten in de gaten.
  • Gratis juridisch advies van onze juridische medewerkers.
  • Wij brengen je in contact met de juiste advocaat voor jouw zaak.
  • Vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek bij onze advocaten.

Stel jouw recht op een transitievergoeding veilig!

Krijg je ontslag, dan breekt er financieel gezien een onzekere tijd aan. Hopelijk heb je snel weer een nieuwe baan. Tot die tijd kun je waarschijnlijk gebruik maken van een WW-uitkering. Daarnaast heb je recht op een transitievergoeding. Deze transitievergoeding kan jouw gebrek aan inkomen gedeeltelijk compenseren en is dus erg belangrijk.

Om jouw recht op een transitievergoeding te behouden, is het belangrijk dat alles juridisch gezien goed op papier staat. De overeenkomst tussen jou en de werkgever heet een vaststellingsovereenkomst. De inhoud van deze vaststellingsovereenkomst bepaalt uiteindelijk of je een WW-uitkering en een transitievergoeding krijgt of niet.

Laat daarom de vaststellingsovereenkomst altijd controleren door een juridisch expert. Zo weet je zeker dat alles klopt en kom je straks niet voor vervelende verrassingen te staan. Bel ons nu op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) voor direct gratis juridisch advies!