Hebben jullie kinderen en gaan jullie scheiden, dan zullen jullie afspraken moeten maken over de omgangsregeling. De afspraken die jullie maken worden opgenomen in een ouderschapsplan. Natuurlijk kan het zo zijn dat de omgangsregeling die jullie hebben bedacht in de praktijk toch niet werkt. Of misschien verandert er iets in jullie situatie, waardoor de omgangsregeling niet meer werkt. Het staat jullie vrij om in goed overleg nieuwe afspraken te maken over de omgang. Zet de nieuwe afspraken altijd duidelijk op papier. Kunnen jullie niet meer met elkaar overleggen, maar moet de omgangsregeling voor de kinderen wel worden aangepast, dan kun je dit regelen via een advocaat. Onze advocaten helpen je graag bij het wijzigen van de omgangsregeling. Zij doen dit tegen het laagste uurtarief van € 159,-, exclusief btw. Bel voor meer informatie vrijblijvend 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in.

Redenen omgangsregeling wijzigen

Er moet altijd een goede reden zijn om de omgangsregeling te wijzigen. Wij geven je een lijstje van situaties die een goede reden zijn om de omgangsregeling aan te passen:

  • Eén van de ouders houdt zich niet aan de gemaakte afspraken.
  • De omgangsregeling werkt niet voor het kind.
  • Eén van de ouders verhuist naar een ander deel van het land.
  • Er veranderen andere zaken die invloed hebben op de omgangsregeling (bijvoorbeeld werk/school).
  • Het kind wil zelf een andere omgangsregeling.

Staat jou reden hier niet tussen, maar ben je wel benieuwd of er in jouw geval een verandering van de omgang mogelijk is, dan mag je jouw situatie altijd even voorleggen aan onze juridische medewerkers. Zij kunnen goed inschatten of je met jouw reden kans van slagen hebt of niet.

Eenzijdig wijzigen omgangsregeling

In principe kan de omgangsregeling niet eenzijdig worden gewijzigd (behalve via de rechter). Beide ouders moeten het eens zijn over de nieuwe regeling. Als jullie moeilijk met elkaar kunnen praten, kan het handig zijn om een mediator of een gezamenlijke advocaat in te schakelen om op die manier samen tot nieuwe afspraken te komen.

Hou er wel rekening mee dat een nieuwe omgangsregeling kan betekenen dat ook de alimentatie opnieuw berekend moet worden. Ook hier kunnen jullie samen afspraken over maken of dit uit handen geven als dit niet lukt. Het is verstandig om alle nieuwe afspraken goed op papier te zetten en ook te laten bekrachtigen door de rechter.

Wil de ex toch niet meewerken, maar is het wel nodig dat de omgangsregeling wordt aangepast, dan kun je de rechter vragen om de omgangsregeling aan te passen. Hier heb je wel een advocaat bij nodig.

Ben je op zoek naar een goede advocaat die je hierbij kan helpen, maar niet de hoofdprijs vraagt, dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij hebben altijd een goede advocaat bij jou in de buurt die je kan helpen tegen het laagste tarief. Neem hiervoor gerust even contact met ons op.

Hulp omgangsregeling wijzigen

Hebben jullie conflicten over de omgangsregeling of moet er iets veranderd worden? Schakel dan de hulp in van Laagste Advocatentarief. Onze advocaten en mediators helpen je verder tegen het laagste uurtarief van € 159,-, exclusief btw. Neem vrijblijvend contact op met onze juridische adviseurs voor meer informatie.