Wordt jouw loon maar niet overgemaakt of komt jouw werkgever niet over de brug met de transitievergoeding waar je recht op hebt, dan kun je dit vorderen. Je hebt er immers recht op. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat je een aantal stappen doorloopt. Heb je dit gedaan, dan kunnen advocaten je verder helpen om te krijgen waar je recht op hebt. Wij kunnen jou na het doorlopen van onderstaande stappen in contact brengen met advocaat bij jou in de buurt die deze zaak voor je oppakt tegen het laagste tarief.

Ik krijg geen loon. Wat moet ik doen?

Heeft de werkgever jouw loon niet overgemaakt, dan zijn er een aantal stappen die je zelf moet doorlopen voor je verdere actie kan ondernemen.

  1. Check je rekening en neem contact op met jouw werkgever
  2. Stuur de werkgever een aangetekende brief
  3. Stuur een herinnering naar de werkgever
  4. Schakel de hulp van een advocaat in om het loon te vorderen

1. Check je rekening en neem contact op

Check voor de zekerheid je rekening nog een keer. Heb je jouw loon echt niet ontvangen? Als dit inderdaad het geval is moet je contact opnemen met jouw werkgever. Je kan telefonisch contact opnemen of per e-mail. Vraag hoe het komt dat jij je salaris nog niet hebt ontvangen.

2. Stuur de werkgever een aangetekende brief

Komt de werkgever niet met een helder antwoord of krijg je helemaal geen reactie, dan kun je een aangetekende brief versturen. Hierin geef je aan dat je zo snel mogelijk jouw loon wilt ontvangen. Noem het bedrag dat je nog tegoed hebt en geef de werkgever zeven dagen de tijd om dit over te maken. Hieronder download je gratis een voorbeeldbrief die je kan gebruiken.

bitcoin-hack

Download hier onze voorbeeldbrief voor loonvordering

Of bel ons voor vragen op 088-6002807
gebruikelijke belkosten

3. Stuur een herinnering naar de werkgever

Heb je na deze zeven dagen nog niets ontvangen, dan is het belangrijk om een herinnering te sturen. Deze herinnering mag best wat pittiger van toon zijn. Zet gerust wat druk op de ketel en geef aan dat je je loon binnen drie dagen wilt ontvangen. Geef tevens aan dat je juridische stappen gaat ondernemen wanneer jouw loon binnen drie dagen niet op jouw rekening staat.

4. Schakel een advocaat in om het loon te vorderen

Wordt er nog steeds niets overgemaakt, dan heb je alle redenen om verdere actie te ondernemen. Wij helpen je hier graag bij. Neem hiervoor contact op met onze juridisch adviseurs. Zij brengen je vrijblijvend in contact met een goede jurist of advocaat bij jou in de buurt die je hierbij kan helpen. Deze zal contact met je opnemen en met je doorspreken wat zij voor je kunnen doen.

Wettelijke verhoging

Wordt jouw loon niet op tijd betaald, dan heb je recht op een wettelijke verhoging. Dit kun je eigenlijk zien als een soort boete. Hoe hoog deze wettelijke verhoging is, is afhankelijk van het aantal dagen dat jouw loon te laat wordt betaald. De eerste drie dagen is er nog geen sprake van een verhoging. Van dag vier tot acht kun je een wettelijke verhoging eisen van 5% van je bruto dagloon. Wordt jouw loon nog later betaald, dan betaalt de werkgever vanaf dag negen nog eens 1% extra.

Wij helpen je bij jouw loonvordering

Krijg je het niet voor elkaar om jouw werkgever te laten betalen en heb je alles gedaan wat je moest doen, dan helpen wij je graag verder. Onze juridische medewerkers brengen je vrijblijvend in contact met de juiste jurist of advocaat bij jou in de buurt. Zij pakken jouw zaak op tegen het laagste tarief.