Vorder jouw loon wanneer het niet wordt overgemaakt. Ook als jouw werkgever niet over de brug komt met de transitievergoeding waar je recht op hebt, dan kun je dit vorderen. Je hebt hier recht op. Wij helpen je met het doorlopen van de juiste stappen. Indien je dit wil brengen we je in contact met een advocaat bij jou in de buurt die deze zaak voor je oppakt tegen het laagste tarief. Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in en we helpen je vandaag nog verder.

Ik krijg geen loon. Wat moet ik doen?

Wil je dat een specialist de zaak voor je oppakt? Neem dan direct contact op met ons.

Je kan ook een aantal stappen zelf doorlopen.

  1. Stuur de werkgever een aangetekende brief
  2. Stuur een herinnering naar de werkgever
  3. Nog steeds geen reactie? Schakel alsnog de hulp van een advocaat in om het loon te vorderen

1. Stuur de werkgever een aangetekende brief

Komt de werkgever niet met een helder antwoord of krijg je helemaal geen reactie, dan kun je een aangetekende brief versturen. Hierin geef je aan dat je zo snel mogelijk jouw loon wilt ontvangen. Noem het bedrag dat je nog tegoed hebt en geef de werkgever zeven dagen de tijd om dit over te maken. Hieronder download je gratis een voorbeeldbrief die je kan gebruiken.

bitcoin-hack

Download hier onze voorbeeldbrief voor loonvordering

Of bel ons voor vragen op 088-6002807
gebruikelijke belkosten

2. Stuur een herinnering naar de werkgever

Heb je na deze zeven dagen nog niets ontvangen, dan is het belangrijk om een herinnering te sturen. Deze herinnering mag best wat pittiger van toon zijn. Zet gerust wat druk op de ketel en geef aan dat je je loon binnen drie dagen wilt ontvangen. Geef tevens aan dat je juridische stappen gaat ondernemen wanneer jouw loon binnen drie dagen niet op jouw rekening staat.

3. Schakel een advocaat in om het loon te vorderen

Wordt er nog steeds niets overgemaakt, dan is het belangrijk om snel verdere actie te ondernemen. Wij helpen je hier graag bij. Neem hiervoor contact op met onze juridisch adviseurs. Zij brengen je vrijblijvend in contact met een goede jurist of advocaat bij jou in de buurt die je hierbij kan helpen. Deze zal contact met je opnemen en met je doorspreken wat zij voor je kunnen doen.

Wettelijke verhoging

Wordt jouw loon niet op tijd betaald, dan heb je recht op een wettelijke verhoging. Dit kun je eigenlijk zien als een soort boete. Hoe hoog deze wettelijke verhoging is, is afhankelijk van het aantal dagen dat jouw loon te laat wordt betaald. De eerste drie dagen is er nog geen sprake van een verhoging. Van dag vier tot acht kun je een wettelijke verhoging eisen van 5% van je bruto dagloon. Wordt jouw loon nog later betaald, dan betaalt de werkgever vanaf dag negen nog eens 1% extra.

Wij helpen je bij jouw loonvordering

Krijg je het niet voor elkaar om jouw werkgever te laten betalen dan helpen wij je graag verder. Onze juridische medewerkers brengen je vrijblijvend in contact met de juiste jurist of advocaat bij jou in de buurt. Zij pakken jouw zaak op tegen het laagste tarief.