Heb jij een tijdelijk contract, dan wil je natuurlijk graag een beetje op tijd weten of dit wordt verlengd of niet. Om ervoor te zorgen dat de werkgever je dit niet op het laatste moment vertelt, is er de aanzegtermijn. Deze wettelijke aanzegtermijn zorgt ervoor dat de werkgever verplicht is om jou minimaal een maand van te voren te laten weten of jouw contract verlengd wordt of niet. Zo niet, dan heb je in ieder geval nog even de tijd om op zoek te gaan naar een andere baan.

Aanzeggen per brief of mail

De werkgever moet jou per brief of mail laten weten of jouw contract wel of niet wordt verlengd. Dit heet aanzeggen. Een mondelinge mededeling is dus niet genoeg.

Wat als de werkgever zich niet aan de aanzegtermijn houdt?

Houdt jouw werkgever zich niet aan de regels? Krijg je geen schriftelijke aanzegging of komt de aanzegging veel te laat? Dan kun je een extra maandsalaris van de werkgever eisen. Dit doe je door een brief te sturen, waarin je aangeeft dat de werkgever zich niet aan de aanzegtermijn heeft gehouden. Daarnaast schrijf je in de brief dat je een maandsalaris als vergoeding eist. Je kunt onze voorbeeldbrief voor het claimen van de aanzegvergoeding downloaden die je naar jouw eigen situatie kunt aanpassen. Je kunt deze het beste aangetekend versturen.

valsheid in geschrifte

Download onze voorbeeldbrief voor het claimen van de aanzegvergoeding

Of bel ons voor vragen op 088-6002807
gebruikelijke belkosten

De werkgever betaalt niet, wat nu?

De werkgever heeft zich niet aan de aanzegtermijn gehouden. Jij hebt de brief gestuurd om een maandsalaris als vergoeding te eisen, maar je krijgt geen reactie of de werkgever weigert te betalen. Heel vervelend, maar dit betekent niet dat je kunt fluiten naar je geld. Je hebt er namelijk gewoon recht op en je kunt gaan vorderen. Een advocaat kan je hierbij helpen. Ben jij op zoek naar een goede advocaat die dit voor jou kan regelen tegen het laagste tarief? Wij brengen je graag in contact met de juiste specialist bij jou in de buurt.

Transitievergoeding

Wordt jouw contract uiteindelijk niet verlengd, dan is het belangrijk om te weten dat je ook recht hebt op een transitievergoeding. Mochten hier problemen over ontstaan, dan kunnen wij je daar ook bij helpen. Bel ons gerust op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten).