Wanneer iemand overlijdt brengt dat een moeilijke tijd met zich mee. Je komt in een emotionele achtbaan terecht en daarnaast moet er veel geregeld worden. Door de emoties die meespelen kunnen mensen anders reageren dan normaal. Soms zorgt dit ervoor dat er conflicten of ruzies ontstaan. Natuurlijk moet je conflicten rondom een overlijden zoveel mogelijk proberen te vermijden, maar helaas lukt dit niet altijd. Helemaal in zo’n gevoelige periode komt het maar al te vaak voor dat familieleden elkaar in de haren vliegen.

In sommige gevallen komen familieleden er onderling niet meer uit en is er een mediator of advocaat nodig. Laagste Advocatentarief werkt samen met ervaren erfrecht advocaten en mediators. Zij pakken jouw zaak professioneel en deskundig op tegen het laagste uurtarief van € 159,- exclusief btw.

Wanneer advocaat/mediator bij ruzie erfenis?

Is er een conflict over de verdeling van de erfenis en komen jullie hier samen niet meer uit? In dat geval is het verstandig de hulp van een erfrecht advocaat of mediator in te schakelen. Willen jullie nog proberen er samen uit te komen, dan kan een mediator bemiddelen. Op die manier kun je wellicht toch nog in goed overleg tot een oplossing komen.

Is het vertrouwen helemaal weg dan is een advocaat meer op zijn plek. De advocaat is ook degene die helpt als bijvoorbeeld de executeur ontslagen moet worden. Wil je weten of een advocaat of mediator iets voor jullie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze juridische specialisten. Zij geven je gratis advies waar je weer mee verder kan.

Voorbeelden van ruzie erfenis

Het verdelen van de erfenis zorgt regelmatig voor conflicten. Vaak is er geen testament en is het aan de erfgenamen om samen met de executeur de erfenis te verdelen. Dit kan heel wat discussies met zich meebrengen. Want wie mag dat antieke schilderij hebben dat al jaren in de familie is en voor wie zijn de sieraden van oma? Dit soort vraagstukken kunnen hele families uit elkaar scheuren. Ook gaat het helaas vaak over geld. Geld kan soms gekke dingen met mensen doen. Daarnaast heb je tegenwoordig vaak met samengestelde gezinnen te maken. Veel mensen gaan scheiden en krijgen een nieuwe partner. Het afwikkelen van de erfenis is in dit soort situaties een stuk ingewikkelder.

Hulp advocaat bij ruzie erfenis

Laat de ruzie rondom de erfenis niet verder uit de hand lopen. Neem vrijblijvend contact op met onze juridische helpdesk. Indien nodig brengen wij je in contact met een ervaren advocaat of mediator? Bel ons vrijblijvend op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in.