In de meeste gevallen worden mensen ontslagen met een vaststellingsovereenkomst. In dit geval ga jij samen met de werkgever onderhandelen over de voorwaarden van het ontslag. De afspraken die jullie uiteindelijk maken, komen te staan in een vaststellingsovereenkomst die jullie allebei ondertekenen. Sommige mensen kennen de vaststellingsovereenkomst ook wel als beëindigingsovereenkomst. Het ontslag wordt ook wel ontslag met wederzijds goedvinden genoemd. Teken echter nooit zomaar een vaststellingsovereenkomst. Laat dit altijd controleren door een specialist!

Tip:
Wij controleren jouw vaststellingsovereenkomst gratis en vrijblijvend!

Vaststellingsovereenkomst laten controleren!

Bij ontslag met wederzijds goedvinden komt de werkgever meestal als eerste met een voorstel. Je krijgt een vaststellingsovereenkomst onder je neus geschoven met het verzoek hier je handtekening onder te zetten. Teken nooit meteen!!! Er zijn namelijk allerlei punten in de overeenkomst waar over te onderhandelen valt. Zo kun je misschien wel een hogere transitievergoeding krijgen of heeft de werkgever in de overeenkomst aangegeven dat je al je vakantiedagen moet opmaken, terwijl jij ze liever laat uitbetalen. Het is bijna altijd mogelijk om een gunstigere regeling te treffen.

Daarnaast is het heel belangrijk dat de vaststellingsovereenkomst juridisch gezien ook helemaal klopt. Is dit namelijk niet het geval, dan kan dit ervoor zorgen dat jij je recht op een WW-uitkering kwijtraakt. Het is om deze reden erg belangrijk om jouw vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een specialist. Wij controleren jouw vaststellingsovereenkomst gratis en vrijblijvend! Vul jouw gegevens in op ons formulier en wij helpen je zo gauw mogelijk verder.

Juridische hulp bij vaststellingsovereenkomst

Onze juridische adviseurs helpen jou graag verder. Wil je weten of het voorstel in jouw vaststellingsovereenkomst wettelijk gezien juist is of dat er misschien aanpassingen nodig zijn? Of heb je een advocaat nodig om te onderhandelen met jouw werkgever? Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in.

Belangrijke punten in vaststellingsovereenkomst

In jouw vaststellingsovereenkomst moeten een aantal punten goed en duidelijk vermeld zijn. Hierbij moet je denken aan de hoogte van de transitievergoeding, de ontslagreden, de einddatum, de opzegtermijn, een eventueel concurrentie- en relatiebeding en een geheimhoudingsbeding. Is dit niet het geval dan kan dit betekenen dat je jouw recht op een WW-uitkering verliest. Hierdoor kun je financieel in moeilijkheden komen en dat moet je zien te voorkomen. Laat een juridisch specialist altijd jouw vaststellingsovereenkomst controleren voordat je tekent. Bel ons op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) voor gratis juridisch advies!

Bedenktijd vaststellingsovereenkomst

Veel werkgevers zetten hun werknemers onder druk om zo snel mogelijk te tekenen. Trap hier niet in! Je bent dit niet verplicht. Teken nooit voordat je jouw vaststellingsovereenkomst hebt laten controleren door een juridisch adviseur. Pas dan weet je of alles juridisch juist op papier staat en of je ook krijgt waar je recht op hebt. Heb je toch al getekend? Je hebt nog een kans om het te laten controleren. Je hebt namelijk twee weken wettelijke bedenktijd nadat je jouw vaststellingsovereenkomst hebt getekend.

Wat doet een advocaat/jurist voor jou?

Een arbeidsadvocaat of jurist zorgt dat je eruit haalt wat erin zit en hier zo goed mogelijk uit komt. Vaak valt er te onderhandelen over bijvoorbeeld de hoogte van de transitievergoeding. Ook controleert een advocaat of alles op de juiste manier op papier is gezet. Dit is van belang om daarna weer makkelijk aan het werk te komen en je recht op een ww-uitkering te behouden. Denk hierbij aan een eventueel concurrentiebeding en de ontslagreden. Onze specialisten controleren jouw vaststellingsovereenkomst gratis en vrijblijvend!

Advies over jouw situatie?

Op het moment dat jouw werkgever met zo’n vaststellingsovereenkomst op de proppen komt, zit je waarschijnlijk met veel vragen. Blijf hier niet mee rondlopen, maar stel ze aan onze juridische adviseurs. Zij luisteren naar je verhaal en geven je gratis advies over jouw situatie. Zo weet je precies wat je het beste kunt doen. Je kunt onze juridisch adviseurs bereiken op 088-6002807 (gebruikelijke belkosten) of laat een berichtje achter op ons contactformulier, dan bellen zij je zo snel mogelijk even op.