9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Samen naar een advocaat om goede afspraken over de scheiding op papier te zetten of online scheiden achter de computer. Veel mensen maakt het niet uit hoe de scheiding geregeld wordt, als het maar zo goedkoop mogelijk is. Dit blijkt uit een poll op onze site.

De vraagstelling van de poll was als volgt:

Als je nu zou besluiten te scheiden gaat je voorkeur dan uit naar een traditionele face-to-face scheiding of online scheiding?

In totaal brachten 81 mensen hun stem uit. 52 procent van de stemmers kan het eigenlijk niet schelen op welke manier de scheiding wordt geregeld face-to-face of online. Zij kiezen de goedkoopste optie. 28 procent van de stemmers verkoos een traditionele scheiding, waarbij je samen naar de advocaat gaat om alles goed te regelen. 16 procent van de stemmers koos voor de online scheiding.

Wat is nu eigenlijk het grote verschil tussen online scheiden en scheiden bij een advocaat of mediator? Het grootste verschil zit hem eigenlijk in de hoeveelheid informatie en begeleiding die je krijgt. Bij een online scheiding wordt van jullie verwacht dat jullie veel zelf doen. De kans om tussendoor even een vraag te stellen is lastig en iets uitleggen is toch makkelijker als je tegenover elkaar zit, dan via de mail. Willen jullie snel en redelijk goedkoop scheiden en hebben jullie weinig behoefte aan juridisch advies,dan kan een online scheiding een goede optie zijn.

Helaas is het echter meestal niet zo gemakkelijk. Vooral op financieel vlak is het vaak lastig om samen tot goede afspraken te komen en loop je vaak ook tegen dingen aan waar je gewoonweg zelf geen verstand van hebt. Het is prettig om om tafel te zitten met iemand die wel precies weet wat er moet gebeuren en waar jullie aan moeten denken. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld wordt. Het is natuurlijk logisch dat je zo weinig mogelijk geld kwijt wilt zijn aan de scheiding, want het weer opnieuw opbouwen van je leven kost al genoeg. Zorg er echter wel voor dat je het goed regelt en dat je je goed laat informeren. Je kan maar een keer scheiden. Maak je nu afspraken waar je later spijt van hebt, dan kan dat je duur komen te staan. Ook bij scheiden geldt goedkoop is vaak duurkoop.