Eerste coronaboete geen gevolgen voor VOG

9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Heb jij de afgelopen tijd een coronaboete gekregen, omdat jij niet aan de regels hield? Je kunt opgelucht ademhalen. Die ene boete heeft geen gevolgen voor jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Samenscholing

Het gaat hierbij om boetes die zijn uitgedeeld wegens verstoring van de openbare orde door samenscholing. Oftewel… boetes die zijn uitgedeeld omdat je je niet hebt gehouden aan de 1,5 meter-regel. Heb je één zo’n boete gekregen, dan zul je hier dus niets van merken als je een VOG moet gaan aanvragen. Het kabinet heeft besloten om deze eerste boetes buiten beschouwing te laten. Dit omdat de Nederlandse bevolking in korte tijd geconfronteerd werd met een hoop nieuwe regels. De overheid heeft er begrip voor dat we tijd nodig hadden om aan de nieuwe situatie te wennen. Daarom is besloten dat een eerste coronaboete geen reden is om een VOG te weigeren.

Meerdere coronaboetes

Heb je echter meerdere coronaboetes gekregen de afgelopen maanden, dan er gekeken worden of de strafbare feiten waarvoor je een boete hebt gekregen een risico vormen voor de functie of het doel waar de VOG voor is aangevraagd. Dit kan dus betekenen dat jouw VOG-aanvraag wat minder soepel kan verlopen. Er wordt bij de beoordeling wel rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie en het belang bij het krijgen van een bepaalde baan of stage.