Geen foto’s van zoontje op Facebook plaatsen

14 nov, 2017 | Relaties en kinderen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Onlangs vond er in Almelo een bijzondere rechtszaak plaats. Het ging over het plaatsen van foto’s op Facebook. Vader en moeder zijn uit elkaar. Moeder wil absoluut niet dat haar ex foto’s van hun twee-jarige zoontje op Facebook plaatst. Zij ging hiervoor zelfs naar de rechter en werd in het gelijk gesteld.

Principekwestie

Voor de vrouw was het een principekwestie. Zij wilde niet dat er foto’s van haar zoontje op Facebook terecht zouden komen. De man daarentegen wil juist graag pronken met zijn zoontje. Hij deed er alles aan om zijn Facebookpagina zoveel mogelijk af te schermen. Alleen familie en vrienden konden de foto’s zien, maar dit was voor mevrouw niet voldoende. Daar komt bij dat de moeder in dit geval het ouderlijk gezag heeft. “Als moeder niet wil dat er foto’s en filmpjes van het kind openbaar worden gemaakt, dan moet de vader dit ook niet doen. Doet hij dit toch, dan is dit zelfs een strafbaar feit”, zo zei de rechter.

Discussie

Het plaatsen van kinderfoto’s op social media is bij scheidingen vaker punt van discussie. Dit is echter voor het eerst dat een rechter hier ook echt een uitspraak in doet.