Ouderwetste fax ook voor rechtbanken verleden tijd

12 okt, 2021 | Overig, Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Wanneer heb jij voor het laatst een fax verstuurd? Dat is ongetwijfeld al heel lang geleden. Sterker nog… onze kinderen weten niet eens meer wat een fax is. Toch wordt er tot de dag van vandaag in de rechtbank heel wat af gefaxt. Daar lijkt nu eindelijk een einde aan te komen nu Veilig Mailen inmiddels dezelfde juridische status als faxen heeft ontvangen. Voor rechtbanken maakt dit de overstap naar moderne tijden mogelijk. En dat moest ook wel, want KPN stopt in 2022 met hun dienstverlening voor het ouderwetse faxen.

KPN stopt met fax

Vanaf februari 2022 zullen Nederlandse rechtbanken dan eindelijk stoppen met de fax als communicatiemiddel, zo meldt de Raad van de Rechtspraak in een persbericht. Na de bekendmaking van KPN dat zij de faxen niet meer zullen aanbieden, moest er ook wel een andere oplossing komen. De oplossing: niet meer faxen, maar beveiligd mailen.

Veilig mailen dezelfde status als de fax

Over een paar maanden kunnen dan ook de Rechtbanken mee met de tijd. Dit wordt mogelijk gemaakt nadat er in 2020 een wet is aangenomen waaruit blijkt dat het e-mailsysteem Veilig Mailen dezelfde juridische status heeft als faxen.