Minder aanhoudingen door corona

18 mrt, 2020 | Corona, Politie
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Ook het Openbaar Ministerie (OM) moet maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit doen zij door minder arrestaties te verrichten. Op dit moment richten zij zich alleen nog op arrestaties op heterdaad en op arrestaties die te maken hebben met ernstige feiten.

Minder contact

Door het aantal arrestaties te beperken wil het OM ervoor zorgen dat er minder contact plaatsvindt. Hierdoor kan de verspreiding van corona worden tegengegaan. Er wordt zorgvuldig bekeken welke zaken wel en welke niet direct opgepakt moeten worden. “In elke zaak wordt een afweging gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met omstandigheden zoals de vrees voor herhaling en de veiligheid van anderen. Het gaat om uitstel niet om afstel”, aldus het OM.

Noodzaak

Bij het aanhouden van verdachten wordt per geval bekeken of het noodzakelijk is om deze persoon voor te geleiden. Ook hier wordt gekeken naar de ernst van de feiten en de kans op herhaling.

Politie op straat

Verder verandert er niets. Er zijn niet meer of minder agenten op straat en op 112-meldingen wordt gewoon gereageerd. Agenten en centralisten houden gepaste afstand en houden goed in de gaten of een beller naar 112 geen gezondheidsklachten heeft. Natuurlijk kunnen mensen ook online aangifte doen.