Google moet zoekresultaten advocaat verwijderen

12 jun, 2017 | Advocaten
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

In 2012 was een advocaat, die werkzaam is bij een groot Nederlands advocatenkantoor, voor zaken in Londen. Na een avondje stappen kreeg hij ruzie met een groepje mannen. De betreffende advocaat haastte zich naar zijn hotelkamer waar hij een machete ophaalde. Hier stond hij vervolgens op de stoep van de bar mee te zwaaien. De advocaat werd opgepakt en veroordeeld wegens verboden wapenbezit.

Rechtbankreporter

Een aanwezige rechtbankreporter vond het een bijzonder verhaal en publiceerde een verslag van deze zaak. Hierin werden de naam en toenaam van de advocaat vermeld en werd ook nog eens aangegeven bij welk advocatenkantoor deze meneer werkzaam was. Ook werd er een foto geplaatst. De advocaat vond dit niet kunnen. Iedereen die hem zou googelen zou dit bericht over hem tegenkomen. Hij schrijft op hoge poten een brief naar Google en naar het College bescherming persoonsgegevens, maar zij geven geen gehoor aan zijn verzoek.

Rechtszaak

De advocaat legt zich hier niet zomaar bij neer, maar begint een rechtszaak. Uiteindelijk wordt hij door de rechter in het gelijk gesteld en moet Google de link naar het artikel verwijderen. Of dit nou een hele handige zet is geweest is de vraag. Door deze rechtszaak en de opmerkelijke uitspraak komt het hele verhaal opnieuw in het nieuws.