Bezoeker valt; sportschool aansprakelijk

9,5
Klanten vertellen

1260 beoordelingen

Een vrouw die haar zoon kwam opzoeken in sportschool Fit for Free in Amsterdam maakte een flinke smak toen zij over een verhoging viel, die niet goed zichtbaar was. Zij besloot de sportschool aansprakelijk te stellen en kreeg gelijk.

Verhoging

De vrouw wilde haar zoon gedag zeggen en was via de receptie naar binnen gegaan. Onderweg naar haar zoon zag zij een verhoging van 8,9 centimeter over het hoofd waarop fitnessapparatuur was geplaatst. De verhoging was niet goed zichtbaar, omdat er geen duidelijk kleuronderscheid was tussen het gewone looppad en de verhoging. De vrouw viel recht voorover. De vrouw stapte naar de rechter. De rechter is het met de vrouw eens dat deze vervelende val voorkomen had kunnen worden, door bijvoorbeeld een aluminium strip op de verhoging te plaatsen of een andere kleur vloerbedekking te leggen.

Geen schadevergoeding

Toch hoeft Fit for Free geen schadevergoeding te betalen. Het was namelijk voor de rechter niet duidelijk welke schade de vrouw heeft geleden. Wel moet de sportschool de proceskosten op zich nemen. In totaal komt dit ongeveer uit op 6.700 euro. De sportschool heeft ondertussen maatregelen genomen om de verhoging beter zichtbaar te maken.