Pilot Kleinschalige Voorziening voor jongeren

26 aug, 2016 | Politie
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

In september start in de gemeente Amsterdam een eerste pilot met een Kleinschalige Voorziening (KV) voor jongeren in voorlopige hechtenis. In deze voorziening kunnen jongeren terecht die door de rechter in voorlopige hechtenis zijn geplaatst in plaats van in een Justitiële Jeugdinrichting.

Gewoon naar school

De jongeren in de KV krijgen 24 uur per dag begeleiding. Ook is het complex 24 uur per dag beveiligd. De jongeren worden in staat gesteld om onder bepaalde voorwaarden ‘gewoon’ naar school of werk te gaan en ook contact te houden met hun ouders. Zo houden zij zoveel mogelijk de dagelijkse structuur van het eigen gezin.

Drie doelen

Het verblijf in een Kleinschalige Voorziening heeft drie doelen. Ten eerste het beperken van terugval in het oude gedrag, ten tweede de beveiliging van de samenleving en als laatste het benutten van de korte periode van hechtenis voor het geven van een krachtige, positieve wending aan het leven van deze jongeren.

Pilot

De pilot loopt van 1 september 2016 tot 1 juli 2017. In deze periode wordt bekeken hoe de Kleinschalige Voorziening in de praktijk werkt en hoe de jongeren hier op reageren.