Burenruzie loopt uit de hand

17 aug, 2018 | Buren
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Ook wij krijgen vaak mensen aan de lijn die erg ruzie hebben met de buren. Erg vervelend want je ziet je buren meestal dagelijks. Het kan je woongenot erg beinvloeden. In Delden is een burenruzie erg uit de hand gelopen. De rechter moet nu vonnis uitspreken.

Letselschade

De twee buren konden het altijd uitstekend met elkaar vinden. Totdat mevrouw Zegger in een openstaand luik viel van haar buren, de familie Oosterveen, en daarbij letsel opliep. De schade kon geclaimd worden en daar ging het mis. Mevrouw Zegger claimde een paar honderd euro teveel. Dit veroorzaakte de basis voor jarenlange haat en nijd.

Van kwaad tot erger

Het liep steeds verder uit de hand. Beide buren hingen camera’s op. Overhangende takken werden rigoreus gesnoeid waardoor bomen onherstelbaar vernield werden (aldus de buren). Er gaan heftige scheldwoorden heen en weer. En tot slot hebben beide partijen lopen klagen bij elkaars werkgever over elkaar.

Van bemiddeling tot vonnis

De gemeente heeft proberen te bemiddelen. Ook mediators kwamen er niet uit met de twee stellen. De haat zit zo diep. Het gevolg is nu dat beide stellen in de rechtszaal zitten. De rechter hoort alles met bewondering aan. Vier volwassenen met goede banen, hoe is dit mogelijk. Ger Vermeulen vraagt de stellen ook wat zij verwachten. “Ik kan wel vonnis wijzen, maar dat lost niet op, er gaat enkel nieuwe discussie ontstaan” aldus de rechter Ger Vermeulen. Toch laten beide advocaten weten dat er een vonnis moet komen. Hier neemt de rechter nu 14 dagen de tijd voor.