Vakantie boeken? Pas op voor oplichters

16 mrt, 2018 | Vakantie
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Voor je het weet staat de zomervakantie weer voor de deur. Veel mensen zijn op zoek naar de beste aanbieding. Helaas gaat het hierbij nog wel eens mis. Veel oplichters staan klaar om vakantiegangers op te lichten. Pas dus op waar je boekt.

Hoge kortingen? Trap er niet in!

De Consumentenbond en de Fraudehelpdesk trekken aan de bel. Bij hen komen momenteel veel klachten binnen over dubieuze vakantieaanbieders met namen als Best Tip, Fly a Way, Vakantiegarant en De Reisplanner. Zij bellen nietsvermoedende consumenten met het verhaal dat je een prijs hebt gewonnen en dat zij daarom een hele hoge korting mogen geven op een lekkere zonvakantie. Telefonisch doen zij je een mooi, maar onduidelijk aanbod voor een mooi vakantiehuis of een reisje naar de zon. Maar dit is allemaal nep. Trap er niet in!

Misleiding

Het gaat in dit soort gevallen meestal om misleiding. De beller doet je een wazig aanbod. Belooft verdere informatie te sturen, maar dit komt nooit. Wat wel komt is een factuur van een paar honderd euro voor het gebruik van hun diensten. Betaal je dit niet, dan wordt er gedreigd met hoge incassokosten en meer van dit soort bangmakerij. De Consumentenbond raadt aan om vooral niet te betalen. “Negeer het en doe eventueel aangifte!”

Spooksites

Behalve telefoontjes met mooie aanbiedingen zijn er ook spooksites met de mooiste villa’s. Ook hier geldt: Is het aanbod te mooi om waar te zijn, dan weet je dat het fout zit. Als je toch boekt krijg je een nepfactuur. Controleer altijd de afzender en check de organisatie op internet en het belangrijkste advies: Betaal niets tot je zeker weet dat je met een betrouwbare organisatie te maken hebt!