Niet betalen rekening dierenziekenhuis wordt duur geintje

27 sep, 2021 | Overig, Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Een vrouw die zich met haar hond meldde bij de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht ontving een factuur van 5.000 euro. De factuur was de rekening voor de behandeling van een tumor bij de trouwe viervoeter. Het baasje weigerde echter de volledige factuur te voldoen en is door de rechter in het ongelijk gesteld. Nu moet ze een nog hoger bedrag betalen.

Toestemming voor operatie en castratie

In juni 2020 bracht de vouw haar hond met gezondheidsproblemen bij de faculteit. De eerste diagnose was een tumor aan de prostaat van het beestje. De rekening zou rond de 2.500 euro liggen. Het baasje gaf toestemming voor operatie en castratie. Tijdens de operatie stuitte de arts op een liter bloed in de maag. De hond bleek een tumor aan zijn lever hebben. Uiteindelijk is de rekening opgelopen naar een bedrag van 4.831 euro.

Verkeerde diagnose gesteld

De vrouw stelt dat er een verkeerde diagnose is gesteld waardoor de kosten onnodig zijn opgelopen. Daarom betaalde ze 3.000 en weigerde de rest van de factuur te voldoen. De faculteit heeft daarop een gerechtsdeurwaarde ingeschakeld, maar zonder resultaat.

Dierenziekenhuis niet eens met argumenten baasje

Het dierenziekenhuis heeft de zaak bij de rechtbank voor laten komen, omdat ze het niet eens is met de argumenten van mevrouw. Bovendien stelt de faculteit dat ze de vrouw tussentijds meermaals op de hoogte hebben gehouden van de behandeling en de extra te verwachten kosten hiervoor. Een oorzaak voor de bloeding is niet vastgesteld. Wel was het uitgevoerde onderzoek noodzakelijk en heeft dit geleid tot uitsluitingen.

Rechtbank geeft baasje ongelijk

De rechtbank geeft de faculteit gelijk. Er is namelijk in de overeenkomst met mevrouw afgesproken dat de faculteit een inspanningsverplichting heeft, maar deze zich niet verplicht tot een vooraf bepaald resultaat. Het baasje moet dan ook het resterende bedrag van de factuur voldoen. Daar komt de wettelijke rente bovenop. Ook moet ze een bedrag van 1.157 euro betalen aan procedure kosten omdat ze niet in het gelijk is gesteld. Haar schadeclaim van 500 euro is niet toegekend.