Australiër verliest rechtszaak om stinkende werkgever

9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Een werknemer heeft zijn rechtszaak verloren tegen zijn voormalige werkgever. Hij beschuldigde hem ervan expres winden te laten in zijn kantoor om hem te pesten. Het gerechtshof oordeelde, dat zelfs als de werkgever een flatulente man zou zijn, het nog niet bewezen is dat hij dit steeds met opzet doet.

Claim

De werknemer legde een claim neer van 1,1 miljoen euro. De werknever vertelde aan de rechter dat hij expres was verhuisd naar een andere kantoorruimte. Dit had hij gedaan om de vele winden van zijn werkgever te vermijden. Maar ze waren regelmatig samen in een andere ruimte zonder ramen. Dan liet de werkgever expres een wind omdat hij dat grappig zou vinden.

Mr Stinky

De werknemer bespoot zijn werkgever regelmatig met deodorant om de geur te maskeren. Ook gaf hij hem een bijnaam; ‘mister Stinky’. Volgens de werknemer liet zijn werkgever vijf of zes keer per dag een wind bij hem in de buurt. Vervolgens liep hij gewoon weg. Naast het laten van winden beschuldigde hij zijn voormalige werkgever van pesterijen. Ook zou hij grove taal gebruiken aan de telefoon.

Onschuldig

De werkgever is zich van geen kwaad bewust, maar geeft aan dat het wellicht een paar keer is voorgekomen. De rechtbank oordeelt in hoger beroep dat er onvoldoende bewijs is dat de werkgever dit allemaal expres doet. De werknemer is het er niet mee eens en gaat in cassatie.