Afscheidstaart voor collega’s blijkt spacecake te zijn

07 nov, 2023 | Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

De 29-jarige Mariska W. heeft geruime tijd met veel plezier gewerkt als ontbijtkok bij een hotel aan het Veerse Meer. Ze stopt echter met haar baan en neemt afscheid van haar collega’s. Ze besluit haar collega’s te verrassen met een zelfgebakken cake. Ze bakt echter geen normale cake, maar een spacecake. Dit vertelt ze haar collega’s niet. De ” verrassing” pakt vervolgens anders uit dan verwacht.

Afscheidscake maakt collega’s ziek

Ongesneden laat ze de cake achter in de keuken van het hotel. Ze legt een briefje bij de cake waar op staat dat haar voormalige collega’s maar van de cake moeten genieten na werktijd. Helaas was het genieten van korte duur. Twee oud-collega’s zijn niet op de hoogte van de aanwezige wiet in de cake. Ze eten twee grote stukken snel op. Een van hen werd snel moe, verloor zijn concentratie en moest overgeven. Uiteindelijk werd hij slapend in zijn eigen braaksel aangetroffen door een portier en bracht de rest van de nacht door in een hotelkamer. De andere collega werd erg misselijk en had enige tijd last van slecht slapen.

Aangifte van mishandeling

Beiden oud collega’s doen aangifte van mishandeling tegen Mariska. Een rechtszaak volgt waar Mariska aangeeft dat het niet haar bedoeling was om haar collega’s ziek te maken. Mariska en haar collega’s hadden het wel eens samen over spacecakes gehad. Ze dacht dat het daarom leuk was om als verrassing te bakken als afscheidscadeau. Ze had niet voorzien dat het zo verkeerd zou uitpakken: “De een gaat er goed op, bij de ander valt het slecht,” verklaarde Mariska tijdens de rechtbankzitting.

Geldboete

De politierechter beschreef de actie als een “slechte, uit de hand gelopen, grap” waarbij Mariska niet had nagedacht over mogelijke gevolgen. Hoewel de officier van justitie een taakstraf van 60 uur eiste, ging de politierechter daar niet in mee. Daarom resulteerde de zaak in een voorwaardelijke geldboete.