Voucherbank voor gedupeerde toeristen

08 dec, 2020 | Corona, Vakantie
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Veel toeristen die hun vakantie door Corona in het water zagen vallen, kregen van de reisorganisatie een voucher om op een later tijdstip alsnog op vakantie te gaan. Toch waren veel mensen hier alles behalve blij mee. Zij wilden gewoon hun geld terug. Toch hielden veel reisorganisaties de boot af om financiële redenen. Nu lijkt er een oplossing te zijn. Er wordt een voucherbank gelanceerd, waardoor gedupeerden toch hun geld terug kunnen krijgen.

Gebrek aan inkomsten

Miljoenen Nederlanders zagen door de coronamaatregelen de vakantie aan hun neus voorbij gaan en kregen een voucher van de reisorganisatie. In totaal gaat het om vouchers ter waarde van bijna een miljard euro. Natuurlijk hebben de reizigers het recht om hun geld terug te krijgen, maar door gebrek aan inkomsten in de reisbranche was dit geld niet beschikbaar. De overheid lijkt nu met een oplossing te komen.

Zwaard van damocles

Doordat reizen nog altijd geen optie is, hangt deze berg aan vouchers nu als een zwaard van damocles boven de reisorganisaties. Zij zullen dit vroeg of laat moeten gaan terugbetalen en dit zal voor veel organisaties de doodsteek betekenen. De overheid grijpt nu in met een zogenaamde Voucherbank, waarbij de overheid van plan is leningen ter waarde van 400 miljoen euro beschikbaar te stellen. De overheid wil maximaal 80 procent van de terugbetaling van de voucher op zich nemen en stelt maximaal 50 miljoen per reisorganisatie beschikbaar. Op deze manier kan een groot deel van de mensen zijn geld terugkrijgen. Het andere deel zal waarschijnlijk de voucher gewoon gebruiken om een nieuwe vakantie te boeken.

Wanneer de voucherbank precies beschikbaar zal zijn is nog onbekend,