Een Pro Deo advocaat is een advocaat die grotendeels wordt betaald door de overheid. In sommige gevallen kom je namelijk in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. De overheid betaalt jouw advocaatkosten en zelf moet je een eigen bijdrage leveren. Er wordt ook wel over een toevoeging gesproken.

Recht op een Pro Deo advocaat?

Van een Pro Deo advocaat kun je alleen gebruik maken als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Je mag niet teveel verdienen. Zo heb je alleen recht op een toevoeging als je verzamelinkomen lager is dan € 25.600 (2014) als alleenstaande. Ben je getrouwd, samenwonend of ben je een eenoudergezin met minderjarige kinderen, dan ligt deze grens op € 36.100 (2014). Zit je hierboven, dan kom je helaas niet in aanmerking voor een bijdrage van de overheid. Je betaalt altijd een eigen bijdrage. Hoe hoger je inkomen, hoe hoger je eigen bijdrage. De eigen bijdrage varieert van € 196,- tot € 849,- (2014). Kom in contact met een ervaren Pro Deo advocaat.

Pro Deo advocaat echtscheiding

Een scheiding kost veel geld. Om te bepalen of jullie voor een Pro Deo advocaat in aanmerking komen, worden jullie aparte inkomens bekeken. Je wordt dus al als twee aparte huishoudens gezien. Hierdoor kan het zijn dat de ene partner wel in aanmerking komt voor een Pro Deo advocaat en de ander niet. Natuurlijk kun je ook samen naar dezelfde advocaat of mediator. De partner die niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand krijgt dan vaak een gereduceerd tarief. Bij scheiden is de eigen bijdrage voor mediation lager dan die van een advocaat. Neem contact op met onze ervaren Pro Deo advocaten voor meer informatie.

Pro Deo advocaat ontslag

Bij ontslagzaken worden de kosten van de advocaat of jurist meestal meegenomen in de onderhandelingen. Hierdoor betaalt meestal de werkgever de advocaatkosten. In veel gevallen moet je wel eerst een deel van de kosten voorschieten. Hierbij gaat het vaak om behoorlijke bedragen. Ook hier komt de gefinancierde rechtsbijstand om de hoek kijken. Door het aanvragen van de toevoeging kan de advocaat alvast aan de slag. Onze Pro Deo advocaten gaan graag voor jou aan de slag!

Nadelen Pro Deo advocaat

Aan het gebruik van gefinancierde rechtsbijstand zitten soms wel wat nadelen. Zo kan het zijn, dat je uiteindelijke inkomen na bijvoorbeeld de verkoop van het huis bij een scheiding ineens hoger uitvalt. Hierdoor kan de toevoeging worden teruggedraaid. Als je toevoeging wordt teruggedraaid moetje ineens toch zelf de advocaat betalen. Daarnaast zijn er advocaten die eigenlijk liever betalende zaken hebben en de toevoegingszaken er een beetje bij doen. Ze verdienen op een toevoeging minder dan op een gewone zaak. Het gevolg is dat sommige advocaten minder tijd en moeite in een toevoeging stoppen. Dit kun je voorkomen, maak gebruik van onze gespecialiseerde Pro Deo advocaten. Zij behandelen graag toevoegingen en doen dit uitstekend!

Vind een goede Pro Deo advocaat

Wanneer je geen recht hebt op een toevoeging, betekent het niet dat je makkelijk een advocaat kunt betalen. Wij vinden dat iedereen recht heeft op juridische hulp voor een scherpe prijs. Vandaar dat wij zijn gaan zoeken naar goede advocaten met het hart op de juiste plaats. Hieruit is een landelijk netwerk gekomen van advocaten, juristen en mediators op alle juridische gebieden. Onze advocaten zetten zich voor de volle 100% in voor jouw zaak! Heb je een Pro Deo advocaat nodig voor je scheiding, een ontslagzaak, alimentatiekwestie of een ander juridisch probleem dan brengen wij jou graag in contact met een goede advocaat, jurist of mediator bij jou in de buurt. Zij gaan voor jou bekijken of je in aanmerking komt voor een toevoeging. Ook als je niet in aanmerking komt voor een toevoeging helpen zij jou graag verder voor het laagste tarief van € 159,- per uur, exclusief btw.

Contact

Meer informatie nodig over de voorwaarden van een Pro Deo advocaat? Of wil je gratis juridisch advies van onze gespecialiseerde medewerkers, neem dan gerust contact met ons op. Onze juridische medewerkers nemen jouw situatie met je door en brengen je zo nodig in contact met een ervaren advocaat.