Geadopteerd zoontje terug naar biologische moeder

01 dec, 2017 | Relaties en kinderen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Een homostel uit Brussel moet hun geadopteerde zoontje teruggeven aan de biologische moeder. De moeder van het kindje van vijftien maanden oud stapte naar de rechter, omdat zij zich had bedacht.

Adoptie

In april 2016 zagen Manish en Michael uit Schaarbeek hun grote wens in vervulling gaan. Zij konden een kindje adopteren via een adoptiehuis in Antwerpen. Een zwangere vrouw stemde in haar baby af te staan aan het stel. Vijf dagen na de geboorte kwam het kindje bij hen wonen.

Notaris

Alles werd officieel geregeld. Zo tekende de vrouw een officiële toestemmingsverklaring bij een notaris. Dit gebeurde drie maanden nadat zij afstand van haar kindje had gedaan. Vervolgens moest de Belgische rechtbank de adoptie nog officieel bevestigen. Maar hier ging het mis.  Toen het kindje tien maanden oud was bedacht de moeder zich en wilde haar kind terug. Zij besloot naar de rechter te stappen en werd in het gelijk gesteld.

Hoger beroep

Manish en Michael gingen in hoger beroep, maar ook in hoger beroep werd de moeder in het gelijk gesteld. Het kind moet terug naar de biologische moeder. De gevolgen zijn enorm. De heren zien nu hun kinderwens in duigen vallen, maar daarnaast hebben zij het kind al vijftien maanden lang onder hun hoede gehad. “We hebben onze zoon opgevoed sinds hij vijf dagen oud was. Wij zijn de enige familie die hij kent. Hij is aan ons gehecht. Hem van ons wegnemen kan zijn mentale gezondheid schaden”, zo zegt het koppel op Facebook.

Waarschuwing

Zij besloten dit verhaal naar buiten te brengen als waarschuwing voor andere toekomstige adoptieouders. “Zolang de adoptie niet officieel is, hebben adoptieouders maar heel weinig rechten”.