5 jaar celstraf voor doodsteken partner

13 feb, 2018 | Politie, Rechtspraak
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Een 28-jarige vrouw die na een verjaardagsfeest in Marknesse haar partner doodstak heeft van rechtbank Midden-Nederland 5 jaar celstraf opgelegd gekregen.

Feest

Vorig jaar werd er tijdens het verjaardagsfeestje in Marknesse veel alcohol gedronken. De vrouw en haar partner kregen aan het eind van de avond een flinke ruzie. Dit eindigde in een handgemeen, waarbij meneer geweld gebruikte tegen mevrouw. Uiteindelijk pakte de vrouw een mes en stak haar partner in zijn lies. Uiteindelijk is hij doodgebloed.

Geen noodweer

De vrouw verklaarde in de rechtbank dat zij handelde uit noodweer. Zij werd die avond door haar partner geslagen en aan haar haren getrokken en gebruikte het mes ter verdediging. De rechtbank is het hier niet mee eens. Natuurlijk mag je je in zo’n situatie verdedigen, maar nooit op deze manier.

Celstraf

De vijf jaar celstraf die werd opgelegd is lager dan de eis van de officier van justitie. Dit omdat mevrouw een blanco strafblad had en daarnaast moet leven met het feit dat zij haar partner, met wie zij toekomstplannen had, heeft neergestoken.