9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Kenny V. (28 jaar) moest afgelopen dinsdag voor de rechter verschijnen wegens aanranding van een minderjarige jongen. Echter bleek dat ze de verkeerde Kenny hadden gedagvaard. Een naamgenoot van Kenny die niets met de zaak te maken heeft. “Niemand geloofde me,” meldt hij en hij wil zijn verhaal doen.

Vrouw vertrokken

Zijn verhaal is heftig. Het feit dat hij deze dagvaarding kreeg had voor hem heel wat consequenties. “De dagvaardingsbrief is twee weken geleden aangekomen, via de deurwaarder,” vertelt Kenny. “Mijn vrouw deed hem open en pakte meteen haar koffers. Ze is met ons zoontje van vier maanden naar haar ouders vertrokken. Begrijpelijk.”

Aanranding minderjarige jongen

Kenny V. is een zelfstandig bouwondernemer uit Herentals. Hij stond in de strafrechtbank van Leuven. In de brief stond vermeld: ‘U wordt verdacht van zwaarwichtige feiten van aanranding van een minderjarige jongen, die de leeftijd van zestien nog niet bereikt heeft. Gepleegd in Kortenberg, januari 2020.’

“Het was een hel. Ik had niets met die zaak te maken, maar niemand geloofde me. Ik nam contact op met de deurwaarder, de politie en ook de rechtbank om te zeggen dat ze zich vergisten. Ik was zelfs nog nooit in Kortenberg geweest, ik wist niet eens waar dat lag. Maar ze geloofden me niet. Tegen vrienden en kennissen durfde ik er dan weer niet over te spreken. Een aanranding? Dat is serieus hé, dat is iets anders dan een gepikte fiets.”

Advocaat in de arm genomen

Kenny V. had een advocaat genaamd Bart Mannaert, in de arm genomen. Het heeft even geduurd voordat de advocaat zijn dossier kon inzien. Gelukkig kwam Mannaert er al snel achter dat er iets niet klopte in het dossier. “De foto van de beklaagde was iemand anders. Ook de geboortedatum en geboorteplaats kwamen niet overeen. Alleen de naam was hetzelfde.” Mannaert heeft de rechtbank ingelicht en verteld over de persoonsverwisseling, maar het was helaas al te laat om de zaak op te schorten. Ze moesten wel naar de zitting gaan en om vrijspraak vragen.

Het OM schaamt zich enorm

Het OM schaamde zich rot toen zij de fout inzagen. “Wij willen ons excuseren” zegt woordvoerster Sarah Callewaert. “Wij gaan een onderzoek instellen om na te gaan hoe dit heeft kunnen gebeuren” Voor Kenny is dit te weinig en te laat. Het was voor hem echt een hel. Zelfs zijn eigen gezin heeft hem hiervoor verlaten. Hij dient een klacht in om een schadevergoeding te krijgen.
Gelukkig zijn de vrouw en zoon van Kenny weer terug bij hem. Alles is uitgepraat.