Veel werknemers en ondernemers maken zichzelf zorgen om de toekomst. Wat moet ik als mijn bedrijf failliet gaat? Wat als ik wordt ontslagen en geen baan kan vinden? Door deze zorgen wordt bijscholing vaak vergeten. Vergis je niet hoe belangrijk het is om jezelf te blijven ontwikkelen! Juist nu!

Online bijscholen

Door de coronacrisis is alles anders. Veel cursussen op locatie gaan niet door. Daarnaast proberen veel bedrijven momenteel kosten te besparen. Geld investeren in opleidingen voor medewerkers zit er vaak niet in! Dit betekent niet dat er geen mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen. Veel bedrijven en websites bieden online cursussen aan. Momenteel is 80% van de afgenomen cursussen online! Bizar hoge aantallen die niet eerder zijn gehaald. Overweeg daarom om eens in jezelf te investeren. Heb je dit geld niet liggen? Niet getreurd, er worden momenteel ook veel gratis cursussen aangeboden.

E-learning effectief?

Veel mensen vragen zich af of e-learning wel effectief is. Uit onderzoek blijkt dat je hier niet bang voor hoeft te zijn. Online leren blijkt net zo effectief als klassikaal leren. Soms is het zelfs effectiever. Een groot voordeel is dat je jezelf niet continu kunt vergelijken met andere cursisten. Dit levert vaak meer zelfvertrouwen op en dit komt het studeren ten goede. Ook kan je het in je eigen tijd doen. Sommige vinden het wel lastiger om zichzelf te concentreren. Doordat je online aan het werk bent is de verleiding groot ook andere sites te bezoeken.

Populaire cursussen

Vooral cursussen voor schrijf-, communicatie- en presentatievaardigheden zijn momenteel erg populair. Deze vaardigheden zijn nu met het vele thuiswerken erg van belang. Daarnaast scoren cursussen/opleidingen die 100% baangarantie bieden, zoals een opleiding tot programmeur, goed.

Blijf in werknemers investeren

Hoogleraar Judith Semeijn, duurzaam human resource manager aan de Open Universiteit, vindt dat bedrijven verder moeten kijken dan vandaag en morgen. Ze snapt dat organisaties willen besparen, maar geeft ook aan dat het belangrijk is een leercultuur te kweken en behouden. Overweeg dus om toch die cursus te betalen voor jouw medewerker. Van de nieuw opgedane kennis heeft de organisatie ook baat.

Andere manieren van ontwikkelen

Niet enkel cursussen en opleidingen zijn manieren om jezelf te ontwikkelen. Vrijwilligerswerk draagt ook bij aan je ontwikkeling. Of lees eens een boek over management. De manieren om jezelf te ontwikkelen zijn talloos! Ontdek wat voor jou belangrijk is en ga ervoor!